Xbox-chefen Phil Spencer intervjuades under gårdagen av Kara Swisher på New York Times. De pratade om allt från spels förmåga att föra människor samman till Xbox önskan att man ska kunna spela på vilka enheter som helst.

Men allt är inte guld och gröna skogar i spelvärlden, och ett stort problem är folk som inte kan bete sig som folk. Phil påpekar att det är något som anonymiteten på internet möjliggör, men att en av fördelarna med Xbox är att ett och samma konto används för den identitet man skapar såväl som alla ens spel och ens konsol. Ett konto som stängs av har därför stor påverkan på spelaren ifråga.

Phil hade dock velat gå steget längre:

Något jag önskar att vi kunde göra – och detta är en hård nöt i branschen – är att när någon blir avstängd från ett av våra nätverk, finns det något sätt för oss att stänga av dem på andra nätverk?

Eller åtminstone att jag som spelare kan ta med mig min lista över blockerade användare, för jag kan alltid blockera personer från mitt spelande.

Ett sådant samarbete mellan branschens giganter känns väl kanske inte jättetroligt, men nog skulle det vara en avskräckande faktor för de som tenderar att häva ur sig dumheter när de spelar.