Star Citizen har ännu en free fly-vecka. Det ger dig chans att testa hur långt alpha-versionen av det massiva rymdspelet kommit.

Gratisveckan är öppen till den 15 juli. Sex skepp står till buds, vart och ett med sina specifika egenskaper (strid, hastighet, frakt, gruvbrytning...) så att du kan få en känsla för de olika inriktningarna.

För att delta behöver du logga in (eller skapa konto och sen logga in - är gratis) på denna sida. Sen måste du peta in koden GETINTOTHEVERSE på lämpligt ställe och klicka knappen "Apply coupon". Därefter ska det bara vara att slanga hem alphan och börja spela. Här har du en steg för steg-guide om det behövs. Här har du info om de sex olika skeppen och lite annat. Och slutligen patch notes för den aktuella alpha-versionen, 3.17.1.

Slutligen, finansiering och intresse. Star Citizen har i dag dragit in 486,4 miljoner dollar, drygt 5,1 miljarder kronor i dagens penningvärde. Antalet registrerade användare är
3,96 miljoner. Utvecklarna lär få skäl att fira 500 miljoner dollar och 4 miljoner användare inom en inte alltför avlägsen framtid.