#THQ:s Danny Bilson har i en intervju med Joystiq under GDC röjt att nästa spel i #Red Faction-serien har planerat släpp i mars 2011. Enligt Bilson kan du klassa nästa spel som en "hybrid" mellan senaste släppet #Red Faction: Guerrilla och de tidigare titlarna i serien, mycket på grund av att det nya spelet förväntas ligga beläget 80 procent under marken.

Nya titeln kommer inneha minst lika mycket förstörelse, något som Bilson benämner som oerhört kostsamt för #THQ. Däremot kommer spelet vara mer strukturerat och mer narrativt. Red Faction: Guerrilla uppskattades hårt av världsmedia, inte minst av oss på FZ som belönade det med fyra av fem osthyvlar. Däremot sålde spelet inte till THQ:s belåtenhet.

Har du lagt märke till att en del spel, inte minst #Darksiders, gett Guerrilla som extragåva vid köp? Det är varken slumpen eller ilska som ligger bakom, utan istället så vill THQ att varumärket ska expandera och när nya spelet släpps så kommer en större marknadsföringspush bryta ut. Bilson menar på att om spelet inte vore så bra som det är, så hade de inte gett bort det alls.

(Bilden härstammar från Red Faction: Guerrilla som gissningsvis visar upp en man som faller baklänges. Förmodligen på grund av att han tappat fotfästet. Vilket förmodligen inträffade på grund av explosionen framför honom. Vilket i sin tur förmodligen inträffade på grund av att någon, förmodligen en spelare, sköt med något förmodat brutalt vapen. Förmodligen, det vill säga.)