Vi är framme vid den femte och avslutande delen i vår serie där FZ-medarbetarna väljer ut sina favoriter från året som gått. Två ärrade FZ-rävar tipsar om sina tre favoriter och tidigare tyckanden hittar du länklistan nederst. Och i morgon börjar allvaret - vi släpper den första delen i vår lista över årets 20 bästa spel.

Calle Johansson-Sundelius:

#Batman: Arkham Asylum

Mitt första spelmöte med Batman var ett åtta bitars hatkärleksförhållande, i gränslandet till frustrerande, på Nintendo Entertainment System. 20 år senare står den mörke, latexklädde riddaren framför mig igen och han har aldrig varit snyggare. Kombinationen av hans prylarsenal, upptäckande och årets tyngsta känsla i slagsmålen, kryddat med fenomenalt röstskådespeleri från Mark Hamill, gjorde det till en av mina bästa och mest oväntade spelupplevelser i år. Jag ser redan fram mot att få hänga upp och ner i Gotham City.

» Recension

#Uncharted 2: Among Thieves

Kombinationen film och spel blir sällan lyckad, oavsett vilket av dem som är förlagan. Samtidigt är ett av årets bästa spel bland det mest filmiska som har släppts. #Uncharted 2: Among Thieves är lika delar homage, stöld och vidareutveckling av Indiana Jones äventyr, så mycket att det balanserar på kniveggen till det löjliga utan att ramla. Att det med undantag för huvudpersonen Nathan Drakes mystiskt gröna skäggstubb är bland det snyggaste jag har sett skadar inte. De mjuka animationerna, de flödande färgerna och bandesign som vågar vara lodrät gör det en upplevelse ingen Playstation 3-ägare får missa.

» Recension

#Bionic Commando

Bionic Commando floppade. Det var säkert inte den avgörande faktorn för att #Grin stängdes ett par månader senare, men garanterat en bidragande. Jag blev dock kär i spelet redan vid det första dödsföraktande hoppet ut i intet, när änterhaken fick fäste och jag svingade mig framåt var förälskelsen total. Att spelet vågade vara utmanande, belönade oss som tränande svingen till perfektion och var riktigt bedårande gör det till en vinnare i mina ögon. Släng in ett frenetiskt flerspelarläge och jag är såld.

» Recension

Christoffer Bjuvenstrand:

#Call of Duty: Modern Warfare 2

Att man kan ogilla railshooters förstår jag, men när de görs på ett så sjukt snyggt sätt som den här bryr jag mig inte det minsta. Att kampanjen är alldeles för kort är inte heller hela världen, flerspelardelen väger upp det, och i mitt tycke gör den Modern Warfare 2 till årets spel. Visst, precis som alla andra vill jag ha dedikerade servrar, men... äsch, det gör inget.

» Recension (konsol)
» Recension (pc)

#Brütal Legend

När jag läste om det var jag grymt skeptisk, men jävlar i min låda vad bra spel med kända personer kan vara! #Double Fine Productions och Tim Shafer i högform.

» Recension

#Dragon Age: Origins

Aldrig förr har ett spel av denna sort tillfredsställt mig, men det här är rentutsagt episkt i ordets rätta bemärkelse. Förbered dig på att sitta klistrad från installation till slut.

» Recension