När inte Duke Nukem fördriver sin tid med att lira #Duke Nukem Forever eller är ute och kör bil händer det att han drömmer tillbaka till sina forna glansdagar. Några fans förstod att detta innebar att #Duke Nukem 3D behöver mer kärlek och provade att skapa en nivå från spelet med hjälp av Unreal Engine 3.

#Gearbox Software som nu för tiden äger licensen blev tillfrågade huruvida detta var okay och efter noga överläggande dök ett tillkännagivande upp i företagets forum där fansen officiellt tillkännagav Duke Nukem Next-Gen.

Det är alltså där vi är nu och vad som kommer erbjudas är en nyversion av Duke Nukem 3D fast i Unreal Engine 3 där de tre episoderna kommer finnas med samt en flerspelarkampanj. Priset för kalaset kommer gå på..

Ja vad?

Absolut ingenting.

Om du undrar när det släpps menar gänget bakom projektet på att du får vänta tills "when it's done". Däremot kommer en testversion av flerspelarupplevelsen närmare i tiden än vad du tror, om man vågar tro på utvecklarna vilket vi självklart vill. Hail to the king, baby.