Gone Gaming

En av landets nyaste spelpodcastar, och unik eftersom de ordinarie medlemmarna uteslutande är kvinnor. För närvarande deltar Anna Ström, Monika ”Gamingmama” Nilimaa, Angelica ”Xboxflickan” Norgren, Maria Sjöberg, Emmy Zettergren, Ina Nordquist och Victoria Saade i olika avsnitt. Gone Gaming är väldigt ny, med bara tre publicerade avsnitt när detta skrivs, så vi räknar med att formen kan förändras med tiden. Just nu får vi snack om spel i allmänhet, oftast med en gäst av något slag. Kan du förresten lista ut ordvitsen i titeln? Jag har fått höra att det är minst två...

Angelica, Anna, Emmy och Maria...

När och hur började ni sända?]

- Podcasten startades i kölvattnet av ännu en diskussion om jämställdhet i spelbranschen/pressen på diverse forum och bloggar. Vi kände att det var dags att göra våra röster hörda, att visa "vi är här, vi älskar spel och tänker också ta plats". Flera inblandade har gästat olika podcastar förut men det fanns ju tidigare ingen svensk spelpodcast gjord av tjejer! En förfrågan slängdes ut på Twitter och vips hade över tio tjejer hört av sig och var intresserade. Det var i slutet av sommaren.

Vad är er specialitet och ert favoritämne?

- Vi är ju så många och har inte hållit på så länge så det blir svårt att säga ett favoritämne. Några saker som gör att vi sticker ut från andra podcasts är: vi är många som turas om att vara med i olika avsnitt så det är aldrig samma konstellation två gånger i rad. Att vi är många gör att många åsikter får vädras vilket gör det enklare för lyssnaren att eventuellt identifiera sig med någon. Istället för ett nyhetssegment som många har väljer vi att ta upp vad som skrivits i bloggar sedan förra avsnittet och diskutera kring detta ("hänt i bloggosfären").

... Monika, Victoria samt Ina har varit med hittills.

Vad är det bästa eller det mest bisarra ni gjort?

Eftersom vi endast spelat in tre avsnitt än så länge så är det bästa vi gjort hittills helt klart att vi startade den här podcasten. Vi har fått mycket bra respons som vi verkligen uppskattar och som gör oss peppade på att fortsätta.


Har du någon favorit som inte är med ovan? Berätta gärna vad, och varför, i kommentarerna!