Artiklar av Mats Nylund

17

Elite Dangerous: Horizons

Elite Dangerous första expansion både lovar och håller runt — så småningom. FZ:s Mats Nylund kör terrängfordon på planetytor i galaxens utkanter.

17

Prison Architect

Early access-framgångarna för Prison Architect räddade livet på Introversion. Huruvida de förtjänar det får du veta nu – FZ sätter betyg på fängelsesimulatorn framför andra.

21

World of Warships

Komplicerade krigsmaskiner blir till lättsam underhållning än en gång. Frågan är om stora, tröga båtar ger samma krigslycka som tanks och stridsflygplan.

4

Trainz: A New Era

Tingelingelinge , tåget går uti vida världen. Den som femtio öre har får följa med på färden, och här siktar man på ordentligt med realism.

23

Kerbal Space Program!

Världens bästa rymdsandlåda släpps äntligen, efter fyra långa år som early access. Var det värt väntan?

20

World of Warships

World of Tanks-skaparna går till sjöss i sitt senaste alster. Men hur stor kan man egentligen bygga en stålkista innan den börjar sjunka?

53

Cities: Skylines

FZ:s grand old simulator man testar en stadsbyggare som slår nestorn i genren på de knubbiga korvfingrarna.

35

Homeworld Remastered Collection

Gränslöst vackra rymdscener och episka strider väntar när Gearbox återupplivar två klassiska strategispel.

19

Hearts of Iron IV

"Alla ska med" säger Paradox Interactive inför det fjärde spelet i mastodontkrigsserien.

8

Hollowpoint

Är det någon som minns Crackdown 2? Ruffian Games, som stod bakom det, skalar nu ner sin design med en dimension, men med action som räcker för många fler.

0

Magicka 2

Äntligen får vi återse vår favorit-absolut-inte-en-vampyr Vlad och de fyra namnlösa trollkarlarna och är i samma toppform som förr.

21

Just Cause 3

Just Cause 2 i Medelhavet, med wingsuit på ryggen och bättre kontroller. Avalanche vet vad de håller på med.

32

Cities XXL

Att efter det småväxta Simcity släppa världens största stadsbyggarspel är ett genidrag. Att göra det fult, trasigt och med ett "X" som största nyhet är idioti.

56

Elite: Dangerous

David Braben återupplivar äntligen det spel som startade hela rymdspelsgenren. Vi tar reda på om uttrycket ”gammal kärlek rostar aldrig” även gäller rymdkskepp i vakuum.

17

Halo 5: Guardians

Än dröjer det innan Halo 5 försöker kriga sig in i Xbox One-ägarnas vardagsrutiner. Vi har redan provspelat, och här är en första rapport om framtidens onlinebataljer.

36

Halo: The Master Chief Collection

En uppsnyggad samling med några av de bästa multiplayerspel som kan köras på konsol. Det vore hädelse att inte hylla den.

24

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad

Glöm Cliffs of Dover, och glöm flygning med handkontroll. Nya IL-2 Sturmovik är stridsflygsimulatorn som gör din joystick lycklig.

29

Elite: Dangerous

Frontier släpper äntligen den gigantiska tredje betafasen, och allt mer talar för en värdig uppföljare till Elite.

42

Farming Simulator 15

Giants tar oss med ut i skogen med löften om nya godsaker. Låter inte det som något din mamma varnade dig för när du var liten?

39

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad

Besöket i Storbritannien kunde ha blivit IL-2-seriens och WW2-flygsimulatorernas död. Men IL-2: Battle of Stalingrad skakar liv i liket med en flygkänsla som får genren att vibrera av livsglädje.

55

The Sims 4

Än en gång skickar Electronic Arts sin mest osannolika megahit, The Sims-serien ett varv runt jorden för att erövra spelarnas hjärtan. Om inte bristen på bubbelpooler och småbarn sänker det.

15

Invisible Inc

Don't Starve-utvecklarna går från dyster överlevnad till spännande spiondrama, och ger samtidigt självplågarna något att bita i.

12

Orbital Gear

Hetsiga krigarrobotar hoppar mellan mikroplaneter och skjuter varandra i bitar. Kan du tänka dig ett mer vinnande koncept, utan att inkludera stridsvagnar?

33

Battlefield 4: Dragon's Teeth

Ännu ett cyniskt försök att klämma lite stålar ur en döende franchise? Nej minsann, Battlefield visar sig i högsta grad vara vital när draktänderna blottas.

24

The Forest

Early access-skräckisen ser oväntat bra ut, men behöver mer innehåll och variation.

0

Elite: Dangerous

Ett gammaldagsspel i en modern kostym får luttrad skribent att bli imponerad av skuggor och rymdväxthus.

25

Grid: Autosport

Kan Grid än en gång lyckas balansera mellan crazy arkadracing och hyperrealistisk simulationsracer? Eller blir det bara ett slags medelmåttig, misslyckad roadkill av alltihop i denna tredje del?

13

Spintires

Du kanske tror att du har sett imponerande ler- och gyttjefysik i spel förut. Men du inte har sett någonting förrän du provat Spintires, Steams skitigaste succé.

4

Kentucky Route Zero, Act III

Världens konstigaste, mysigaste och mest originella peka-klicka-äventyr tar ett steg närmare slutet, med den tredje delen av fem.

47

Goat Simulator

Det har kallats världens bästa getsimulator. Du gör rätt i att tro hajpen, samt tugga hö, rasera hus och stånga människor. Missa inte Ken Olofssons andra åsikt: "Jag tittar inte på getspel och så, men jag kan ju en del om det".