Måsten

Vintern brukar kännas lång och bister. I vårt fall ser vi gärna att den är lång, så att vi ska hinna med alla de dunderheta spelen. Bister? Skulle inte tro det. Läs vår lista innan ni införskaffar februaris titlar så garanterar vi att ni kommer mysa er genom vinterkylan.

Epic Games. Behöver jag säga mer än så? Deras karismatiske talesperson, Cliffy B, har gjort dem kända som de kaxigaste shooter-designerna och deras spel (Unreal Tournament-serien bland annat) har gjort den kända för bra och vansinnigt överdrivna shooters. #Bulletstorm utvecklas av People Can Fly, och verkar passa ypperligt bra in i Epic-stallet med sjuka skill moves och enorma mängder bly i luften.

[video=6454]

Kirby, den gulliga blobb-plattformshjälten, får en ny och fräsch stil – garn är tydligen det nya 3D på Wii i år! Här får vi ett kompetent och utmanande plattformsspel, med lagom mängd gulligheter och allt utfört i en fascinerande textil-stil som vi nog aldrig sett förut. Och givetvis kan inte Kirby svälja fiender längre (de går ju bara rakt igenom garnet), men däremot fånga dem i ett garnnystan. En märklig, men fascinerande idé.

[video=6108]

Killzone är lika med de absolut fetaste shooters som Playstation 3 kan erbjuda, med en engangerande och detaljrik bakgrundsstory. Tyvärr har de tidigare spelen kanske inte spelat på sina styrkor, men i och med tvåan svängde serien av i en betydligt mer lovande riktning och fortsatte bygga på redan intensiva actionsekvenser och tillfredsställande strider.

[video=4933]

Lego-spelen har gått från trivsamma små bagateller till beroendeframkallande och engagerande omtolkningar av källmaterialet – #Lego Harry Potter var till exempel ett av förra årets absolut bästa co-opspel alla kategorier. Därför väntar vi oss mycket av den vidareutvecklade spelmekaniken när Lego Star Wars nu tar sig an den animerade serien. Bonus: Lego-Anakin ser betydligt mer levande ut än träige Hayden Christensen i filmerna.

[video=5111]

#Brink är en onlineshooter med stilren grafik, och ett parkourliknande system för rörelser, där du helt enkelt håller in en knapp för att sömlöst ta dig över räcken och vrakdelar. Det torde göra det här till det smidigaste kontrollsystemet någonsin. Spelet i sig verkar också rätt bra, med en dynamisk story som påverkas av vad du och andra spelare väljer att göra.

[video=4592]