Ni läsare ställde nyligen frågor om Dead Space 2 och nedan ger producenten Steve Papoutsis svar. Inte nog med det – du kan vinna samlarutgåvan av spelet till PS3. Läs mer för att få veta hur.

Inför premiären av #Dead Space 2 bad vi er läsare att ställa frågor om spelet till utvecklarna, en chans att få reda på hur de resonerat när de snickrat ihop vinterns ruggigaste skräckis. Svaren levereras av producenten Steve Papoutsis nedan. Och inte nog med det – vi har fått loss ett par spel och några andra godsaker till en tävling. Tävligen pågår till och med söndag den 13 februari, några av svaren på frågorna hittar du i intervjun nedan, andra i recensionen.

Med det avklarat ger vi oss raskt in på intervjun.

Vad har ni gjort för att ge spelet mer variation, med färre tillbakablickar så att man slipper skjuta samma sorts monster med plasma cuttern?

Dead Space 2 utspelas i Sprawl, en enorm rymdstation som cirklar runt Saturnus-månen Titan. Sprawl är en plats där kultur, ekonomi, politik och religion korsar varandra, det gav våra utvecklare inspiration att verkligen tänja på vilken sorts miljöer spelaren får se. Isaacs äventyr för honom till lägenheter, shoppingcentrum, skolor, en kyrka och till och med stadens gruvområde, var och en med unik känsla och utseende.

Småväxt är otäckt, menar Steve Papoutsis. Vi är benägna att hålla med.

– Vi fick bort tillbakablickarna genom att skriva berättelsen kring Isaacs överlevnad och flykt, vilket betyder att han hela tiden rör sig framåt mot Sprawl. Nya fiender, pussel och farligheter i omgivningen gör att du hela tiden upplever nya saker, från de första minuterna i tvångströja till det episka slutet.

Varifrån fick ni inspiration till unitologi-tron?

– De konstnärliga riktlinjerna för unitologin kommer från flera håll. Kyrkan du ser i Dead Space 2 är inspirerad av gotiska katedraler i Europa, medan kläderna har inslag av hedniska och keltiska element. Gå nära (men inte för nära!) en nekromorf så ser du vad jag menar.

– Kyrkans trosriktning härstammar i huvudsak från bakgrundshistorien till #Dead Space, och den har byggts på med franchise-spel, tecknade noveller och filmer. Unitologi varken bygger på eller kritiserar någon specifik religion, den kommer från våra författares och formgivares skruvade sinnen.

Plötsligt händer det!

Vad säger du till de som kritiserar Isaac för att sakna karisma, att han är en tråkig person?

– Det kan stämma att det var så i det första spelet, men vi har uppgraderat Isaacs karaktär helt och hållet i Dead Space 2. Vi läser recensioner och Isaacs röst, dialog och personlighet har fått översvallande positiv respons. Jag gillar särskilt när gamers säger till oss att de godkänner den "nya" Isaac och verkligen tar till sig hans story. Uppenbarligen finns det utrymme för förbättringar, men Isaac är Dead Space-världens hjärta och vi kommer aldrig förändra hans karaktär så att det sviker hans identitet som ingenjör och överlevare.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse