Inlägg av QuiGonRat

Inlägg som QuiGonRat har skrivit i forumet

Sons of the Forest är det enda jag verkligen känner barnslig längtan efter. Älskade första spelet (särskilt i co-op) och uppföljaren ser bättre ut på precis allt. Tror att det kommer bli ett av de där magiska spelen som får mig att glömma allt vad rutiner och livspussel heter, för att det viktigaste kommer vara att uppgradera min pilbåge och gräva gropar (!) i basen.

Jag är mest taggad på Sons of the Forest som ska släppas redan i februari, tror att det kommer bli min bästa spelupplevelse 2023!

Utöver det ser jag även fram emot Spider-Man 2, Dead Space-remaken och RE4-remaken, eftersom jag tycker överlevnadsskräck aldrig har varit bättre än i de två sistnännda.

De hypade Starfield och Tears of the Kingdom känner jag däremot noll sug efter; Bethesdas rymd-RPG ser kort sagt trist ut av den senaste gameplayvideon att döma, och Nintendos BotW-uppföljare ser ut att bli mer eller mindre same-same som förra spelet - vilket inte var någon personlig favorit i spelserien. Jag saknade klassiska Zelda-grottor, avskydde att vapnen gick sönder på 10-20 hugg, röstskådespeleriet var fullständigt horribelt och musiken minns jag inte ens (Zeldamusiken brukar vara helt ikonisk men inte i BotW). Svårt att bli taggad på TotK när det ser ut att bjuda på samma sak en gång till, men blir gärna motbevisad

Men... kommer mod-uppdateringen till konsolversionerna också eller är det bara PC-folket som får njuta av Hogans framtida godsaker?

#bildtext

Oh no, I'm pregnant again...
// Killen i den röda mössan

Så jävla kul, Stort Grattis!

Det är tack vare Fredrik som jag blev hooked på FZ och numera går in (nästan) dagligen. Älskar dina quiz, recensioner och glöden du fyller varje text med - från minsta lilla nyhet till största förhandstitten.

Du kommer bli en grym redaktör! 🙏

Säkert en extra tusenlapp på de svenska butikshyllorna. Roligt om man kan köpa PSVR2 för 7000kr medan PS5 fortfarande inte kommer finnas i sikte.

PSVR2 lär jag skaffa så småningom, men det behövs fler bra spel (ge oss Half-Life Alyx!) för att det ska kännas motiverat. Förhoppningsvis blir det nya headsetet en sådan försäljningssuccé att fler utvecklare gör "riktiga" spel till formatet, men det lär ju dröja några år innan vi får skörda den frukten.

Märkligt att den inte kommer ha stöd för PSVR1-spel, jag skulle gärna köra både Moss, Astrobot och Superhot VR i högre upplösning och med de bättre Sense-kontrollerna! Hade varit perfekt för att locka spelare som skippade originalheadsetet till PS4 men som är sugna på PSVR2.

Det luktar Black Friday år 2025 innan jag slår till!

Fredrik Eriksson, 'nuff said!

God of War 2018 var en stabil 8:a för min del, saknade minnesvärda bossfajter och tyckte att alla RPG-element (olika stats på rustningar osv.) mest drog ner spelet, medan yxan + Atreus var höjdpunkterna.

Hoppas Ragnis blir ett lika stort kliv framåt som God of War 2 var jämfört med originalet!

Upptäckte precis Call of Duty: Warzone och det är ju extremt skönt när man är slut efter jobb och bara vill bli matad med gyllene XP-siffror och coola overvoice-oneliners.

Sedan pockar även Tsushima på uppmärksamheten, som jag måste fortsätta köra illa kvickt för att inte glömma bort kontrollerna...

...vilket är precis vad som hände med Elden Ring som verkar helt fantastiskt, men där jag har glömt bort vad tusan jag höll på med och vilka föremål som gjorde vad osv.

Så: Warzone för att stilla MP-hungern, Ghost of Sushi för att få singleplayer-dosen.

Med tanke på att spelpriserna har blivit skyhöga i och med PS5, skulle det vara kalas att ro hem några toppenspel i den här tävlingen! Klurigt att hålla sig till 50 ord och ändå komma med en vettig motivering bara, men håller tummarna.

Lycka till alla medtävlare

Jag vann!

Attans, 9/10!

Väntar med spänning på Elden Ring, lär ägna de flesta av mina speltimmar nästa år åt det. Prisa solen, här kommer skatteåterbäringen!

Jag tycker att det ser alldeles toppen ut, just tack vare den säregna grafikstilen. Spelar hellre något som ser egenartat ut (i 60fps) än något som ska vara så realistiskt som möjligt. Detta kommer bli hur mysigt som helst!

Kommer aldrig lägga en spänn på Nintendo Online, de är så otroligt långt efter konkurrensen att jag hellre rotar fram den gamla N64an (inklusive GoldenEye!) än att lägga pengar på deras skräp-online.

Switch är en kalaskonsol, men online-biten är sannerligen en miserabel grej...

Vi är bäst på spelskapande för att det är för kallt i Sverige för att göra annat än att sitta inne och nörda. Easy as that!

Jag spelar bara nya coola spel för allt annat är o-coolt!!1!11!!

Skämt åsido: det krävs en himla massa dedication för att kunna njuta av t.ex. Nintendo 64 år 2021, inte minst behövs en fet burkteve för att man ska slippa utsmetad grafik, och det är helt enkelt en för stor plats-bov i utbyte mot nostalgin att köra ett superhackigt GoldenEye.

Nä, då upptäcker jag hellre nya spel som jag inte kört tidigare, som lockar på fler sätt än bara med nostalgins förföriska kraft. It Takes Two kan jag t.ex. inte sluta tänka på, för att det gör co-op på ett barnsligt kreativt sätt! Och Astros Playroom lär bli en fröjd tack vare DualSensen.

Detta medan Lara Croft i Tomb Raider 1996 känns som att styra en punkterad sopbil, med giftiga polygoner som närmast fräter i ögonen...

Ps. Får hem PS5 vilken dag som helst nu så jag KAN vara lite färgad av min längtan efter den... 😄

Exklusiviteter:
1. TLoU

Längre ner på listan:
2. MGS4
3. ICO (remastrade versionen, hade aldrig kört det tidigare).

Topp 3 från hela den generationen:
1. TLoU
2. GTA IV
3. Mass Effect

TLOU2 var fjolårets bästa spel. Ettan är fortfarande favoriten men tvåan fick mig att gråta vid två tillfällen - något som aldrig hände i ettan, eller något annat spel heller för den delen.

Njut av ettan istället ni som ogillar TLOU2, själv älskar jag båda.

Ps. För att komma tillbaka till ämnet: det vore kul om Druckmann skrev ett Mario-spel, kanske skulle det finnas en spännande story då!

(Mario Golf? 😄)

Ingen SotC-remake, jag nominerade nog det för sent...

Mina röster gick till dessa tre mästerverk:

Bloodborne. Trots usla frappar (särskilt online) är det ändå det "Souls"-spel som fångat mitt hjärta och kramat det hårdast hela vägen från start till mål.

PlayerUnknown's Battlegrounds. Har kört detta spel mer än något annat denna generation. Nervkittlande, nyskapande och en trendsättare utan dess like. Fortfarande roligast av alla Battle Royale-spel som kommit sedan PUBG.

The Last of Us. Jag antar att det är Remastered-versionen som åsyftas? För det är utan konkurrens det bästa spelet de två senaste generationerna. Tja, förutom Shadow of the Colossus då, men det fanns som sagt inte att välja på.

Gah, tre röster var alldeles för lite! Ville ju även rösta på Firewatch (bästa dialogen ever), RDR2 (Arthur Morgan och detaljrikedomen❤), Just Cause 3 (vingdräkten, soundtracket och brosprängandet! ❤) och Dying Light (zombieslakt i co-op och parkouren!❤), med flera. Witcher 3 har jag dessvärre inte kört än och God of War var "bara" 4/5 i mina ögon; ville ha fler minnesvärda bossfajter, gillade inte riktigt hubvärlden som äventyrandet utgick ifrån och tyckte att spelets inventorysystem/menypillande mest var segt (byta rustning på Krattan och Attran för att få marginellt bättre stats? Nej tack!) Leviathan axe var dock magisk, årtiondets bästa spelvapen tillsammans med pilbågen i The Last of Us.

Även RE2 & 3-Remakesarna (that svengelska), The Last Guardian och The Forest har varit några riktiga favoriter... Så många spel, så få röster.

Tror att topp tre kommer bli RDR2, God of War och The Witcher 3 när alla röster är räknade, av den simpla anledningen att FZ-folket tycks uppskatta mastiga singleplayeräventyr. Kanske att Bloodborne har en liten chans, men där känns det snarare som att det kommer på en fjärde eller femteplats. / Jerry Pachter

Edit: glömde för fasen TLOU2 i mina honorabla mentioner! Även om jag såhär i efterhand ogillar vissa val som ND gjorde med karaktärerna, var själva resan ändå uppslukande utan dess like.

Shadow of the Colossus-remaken.