Inlägg av Nashandra

Inlägg som Nashandra har skrivit i forumet

1

Nu verkar patchen ha dykt upp! 3.9 GB

Edit: Och sen ytterligare 20.09 GB för att ladda ner själva kampanjen inne i spelet.

Nån som lyckats starta kampanjen än? Den skulle öppnats för drygt en kvart sen men jag kommer fortfarande bara till en preorder-skärm när jag försöker gå in på den. Jag kör med Game Pass, om det nu spelar nån roll.

Väldigt trevliga nyheter! Har längtat efter ett nytt Suikoden i åratal, och Konami lär väl aldrig göra något mer med serien än på sin höjd en cash grab i form av nåt sunkigt gacha-spel för mobiltelefoner.
Tycker dock att man kunde slopat "Hundred Heroes" i titeln och döpt spelet till bara Eiyuden Chronicle.

Big Rigs: Over the Road Racing
Misstänker att många provade detta efter att det uppmärksammades av bl.a. AVGN, men för min del så upptäckte jag det av en ren slump när ett demo följde med nån speltidning (antagligen PC Gamer) jag prenumererade på.
Det var kul i nån minut när man insåg att accelerationen var obegränsad när man backade, men så fort den känslan lagt sig så fanns det ingenting mer att hämta.

Duke Nukem Forever
Var det någon som trodde att detta faktiskt skulle bli bra?
Jag tyckte att Duke Nukem 3D var kul en gång i tiden men hade väldigt låga förväntningar på Forever efter allt utvecklingsstrul. Trots det lyckades spelet med bedriften att vara avsevärt sämre än väntat, med urtrist gameplay och fruktansvärt daterad och oinspirerad humor. Ett riktigt bottennapp.

Little Big Adventure
Kan tänka mig att detta är en av de mer kontroversiella åsikterna i tråden, eftersom LBA ofta hyllas som ett av de bättre spelen från mitten på 90-talet. För min del är det dock en av mina absolut tråkigaste spelupplevelser någonsin. Det beror antagligen till stor del på att jag var väldigt ung när det begav sig och det är mycket möjligt att jag skulle få en helt annan uppfattning idag, men om jag utgår ifrån den känsla som finns inpräntad i mitt minne så platsar spelet på denna listan.

Jag hade mer än gärna tagit emot en remaster på Xenosaga-trilogin, men jag har också en känsla av att det inte vore en särskilt vinstdrivande historia så jag kan förstå varför de väljer att bortprioritera det.
Jag kommer dock att fortsätta hoppas på att det en dag blir verklighet, eftersom jag är ett stort fan av serien och spelen helt klart har potential för rejäla förbättringar i form av smidigare strider m.m.

Skulle även vilja se remasters på Suikoden 3-5, men sannolikheten att det sker är väl ännu mindre, med tanke på hur Konami är nuförtiden.

Shadow Hearts-trilogin vore också väldigt trevligt, men den sålde väl sämst av alla spelserier som nämnts och dessutom gick utvecklaren, Sacnoth/Nautilus, i graven för över 10 år sedan så den enda chansen vore väl om Aruze, som så vitt jag vet äger rättigheterna till varumärket, otroligt nog bestämmer sig för att det är ett projekt värt att satsa på.

Skrivet av Aletheides:

Spelet är även det första som kommer till SWITCH i serien och släpps i mars.

Och det har ännu inte sagts ett ord om en PC-release. När XSEED höll i tyglarna var det givet, men sedan NIS America roffade åt sig diverse utgivningsrättigheter för Falcom-titlar så har allt gått åt fanders. För oss som följt serien på PC i åratal så känns det lite som att bli spottad i ansiktet när de väljer att prioritera ett format där de tidigare delarna (och t.o.m. den pågående arcen) inte ens finns tillgängliga. #bitter

Det mest givna exemplet för min del är helt klart Kingdom Hearts. Efter alla prequels och spinoffs som kommit genom åren så är det så många olika namn och nonsenstermer att hålla reda på att det helt enkelt inte går att hänga med längre. Det var en av de främsta orsakerna till att jag tröttnade på serien, trots att jag var väldigt förtjust i både 1:an och 2:an en gång i tiden.

Den största fördelen är väl att riktigt läder andas på ett sätt som PU-läder inte gör. Skaffar du en stol med artificiellt läder så kan det bli väldigt svettigt under årets varmare dagar, och fukt kan på sikt orsaka sprickor på stolen.
Vill du ha ett så luftigt material som möjligt är det ju dock SoftWeave du ska satsa på.

Skrivet av Nichegamer:

Nu är den beställd!

Fick själv hem en med samma färgtema för ett par veckor sedan, men jag valde Titan istället för Omega. Ogillar kraftigt alla logotyper på den och det faktum att de är blå, men jag är så pass nöjd med stolens ergonomi att jag är villig att ha överseende med det!

Skrivet av quadratis:

funderat på en sån, men sen har jag läst att många tycker den är stenhård att sitta på? men även att den mjukas upp efter ett par månader. jobbigt dock om det är som att sitta på en planka de första 7-8 veckorna.

Du behöver nog inte oroa dig! Visst, den är ganska hård inledningsvis, men inte så att det blir jobbigt att sitta på den. Har inte märkt av minsta tendens till träsmak i gumpen, trots flera längre spelsessioner.

Eftersom de med E:et i titeln visar att strecket ska räknas som en del av bokstäverna, så kan vi konstatera att spelet egentligen heter "UNS8AFEB"! (något oklart varför man valt att vända upp och ner på A och F)

Skämt åsido så ser både det, Eldest Souls och Paranormal HK tilltalande ut för min del!
Jag väntar för övrigt fortfarande på att EITR ska släppas, men det går långsamt så till den grad att man kan börja undra om det nånsin kommer bli färdigt.

Letar också ny stol men har jättesvårt att bestämma mig.

Har för närvarande en Eames EA 117 i mesh-material (https://imagizer.imageshack.com/img924/635/gloGDN.jpg) som passar in klockrent här hemma rent designmässigt, men den är inte särskilt bekväm att sitta i under långa sessioner. Man får ganska snabbt träsmak, den går enbart att låsa i helt upprätt läge, och armstöden är inte justerbara.

Är lite inne på Secretlab Omega, men stör mig något enormt på att den Charcoal-färgade SoftWeave-varianten (som jag annars skulle vilja ha) har blå detaljer. Det skär sig fullständigt mot färgtemat här hemma. Det verkar med andra ord som att jag är tvungen att satsa på PU Leather som material istället, men jag är lite orolig för att det ska slitas sönder för snabbt. Har haft ett par andra stolar i fuskläder och det har alltid slutat med att det blivit sprickor i ytan med tiden. Nån som kan ge nån input gällande kvalitén?

1