Inlägg av ValleyCountryFlash

Inlägg som ValleyCountryFlash har skrivit i forumet

Skrivet av legendofkarl:

Bodde i en mindre stad men våra föräldrar skjutsade oss så skottkärra har jag aldrig stött på i LAN sammanhang Första lanet vi hade med coax kablar, tog oss först en hel dag att få igång innan vi kunde börja spela good times!

Skrivet av OAKTHYR:

Jag vill inte tillbaka till den tiden men samtidigt vill jag ha tillbaka mentaliteten jag (och kanske majoriteten av spelare) hade då. Det var inget problem att första dagen dedikerades till tekniskt strul. Varje jävla gång. Nu hade jag packat ihop och åkt hem.

Det krävdes alltid timmar innan det faktiskt gick att spela något. Framförallt om det var ett nytt spel som skulle prövas, och alltid fanns det någon stackare med en brödrost på plats. Som antingen fick sätta standarden för vad som kunde spelas (eller titta på).

Nostalgismocka för lantisar när Webhallen gör reklam

Jag vet inte hur många mil det blev totalt under tonåren som datorn fick skumpa fram längs vägarna i familjens skottkärra. Det var många lankvällar hos kompisar, framförallt under sommarloven, och det enklaste sättet att lösa transporten var oftast genom ovan nämna medel.

Frågan är om det var det utomjordiskt konstiga med lan som gjorde det svårt att få skjuts (det gick ju trots allt bra att ta bilden till fotbollsträningen), eller om det var en del av upplevelsen att mötas upp längs vägen och vandra tillsammans som lockade.

Oavsett anledning så kom skottkärran ofta till användning när datorn skulle fraktas fram och tillbaka.

Jag antar att fenomenet främst existerade utanför storstäderna. Där jag bor nu ser jag tyvärr sällan några skottkärror, men de kanske inte behövs nu när alla spelar online...

Undrar hur många fler än jag som drabbades av akut längtan tillbaka till enklare tider efter att ha sett Webbhallens senaste reklam. Tiden med skottkärra och datorn i svajigt grepp på väg mot nya äventyr.

Skrivet av Casimir2323:

Jag köpte Cocoon nyligen till PS5, på en motsvarande rea på PS-store. Ångrar lite att jag inte köpte till Switch, för det skulle vara nice att kunna köra handhållet. Är nära slutet och kan säga att det är väldigt fin spelupplevelse hittills. Så det är mitt tips om man inte testat spelet.

Just det, jag minns att jag har kollat på Cocoon. Det verkade vara ett spel som lämpade sig bra på Switchen.

Skrivet av Danster:

Inte lika attraktivt med Nintendos förstapartsspel nu när de kostar 10% mer på rea. 440 spänn är trots allt inte superbilligt.

Jag förstår verkligen varför Nintendo inte vill devalvera värdet på sina spel med stora reor. Jag kommer exempelvis aldrig någonsin att köpa exempelvis ett Ubisoft-spel vid release, eftersom att de brukar säljas för halva priset bara någon månad senare. Men att titlar som Arms, Mario Tennis, Pokken eller Mario Strikers inte säljs billigare är verkligen svårt att förstå.

Speciellt Arms, det spelet borde ha gjorts F2P för flera år sedan.

Vad plockar ni upp i den stora Switch-rean?

Det pågår en ovanligt stor rea i Nintendos digitala Nintendo Switch-butik. De sedvanliga 33 procents-rabatterna på Nintendos egna titlar som Mario Super Strikes och Link's Awakening trängs bland de hyllade indiespelens ofta slaktade priser.

För mycket av det goda kan de av oss med beslutsångest hävda. Så varför inte hjälpas åt att hitta guldkornen. Eller så tar ni chansen att kränga på någon stackare ert favoritspel för att hålla drömmen om uppföljaren till liv.

Själv har jag bläddrat igenom Nintendolifes lista över köpvärda spel: https://www.nintendolife.com/guides/65-switch-games-you-shoul...

Och dragit lite i reglagen på dekudeals.com för att hitta intressanta alternativ.

Just nu funderar jag på att plocka upp två eller tre spel bland de lite mindre men hyllade titlarna. Som exempelvis Beacon Pines, Pentiment, Gnosia och Paranormasight.

Eller slå till på Link's Awakening, som jag älskade till Game Boy när det bevag sig. Jag är också lite sugen på Master Detective Archives: Rain Code som ser sådär härligt mysigt ut.

Vad har ni för rekommendationer?

Själv säljer jag alltid in 13 Sentinels: Aegis Rim till de som bara är ute efter en riktigt bra story (med inslag av gameplay) men ser också att feberdröm men Paradise Killer har ett riktigt bra pris.

Det blir mycket prat och berättelse i mina rekommendationer och egna köpfunderingar. Inte så mycket för de skjutglada...

Vad har ni andra hittat?

Har nog sett serien 6-7 gånger redan och älskar varje sekund. Tror alla låtar från soundtracket dessutom ligger i toppen av både förra och denna månadens mest spelade låtar.

Som sagt, helt fel att det ens går att köpa. Det är riktigt dåligt. Sen tror jag verkligen att Hideaki Itsuno menar vad han säger där.

Trodde verkligen inte att Operation Exodus skulle lyckas dra in hela 15 röster. Likväl är det en tråkig siffra att se på ett så fantastiskt spel. 😅

Galet att alla Hearts of Iron tar en så låg plats. Antar att de olika versionerna och Europa Universalis kanibaliserar på varandra.

Kul lista!

Ni vet väl att det går att spela Mulle Meck bygger bilar i webbläsaren?
http://mulle.dongers.net/

Skumma val av mikrotransaktioner minst sagt. Eftersom inget av det egentligen behövs. Framförallt fast travel borde plockas bort, men fortsätta vara ett ovanligt item i spelet som kan användas i absoluta nödfall (fast travel är annars inget som riktigt hör hemma i Dragons Dogma).

Det är lite en höna av en fjäder som gjorts här. Precis som i det gamla fallet med horse armor. Det var löjligt i Oblivion, men det gjorde inte ett bra spel dåligt o slutändan. Och om några år kommer Dogma 2 troligen att bli ihågkommet som ett faktiskt bra rollspel.

Hade mindre bra koll på översättningarna. De svenska spelen gick det bättre med.

Taggad till tusen på detta. Jag tillhör ju kategorin som inte har några problem med 30 fps, frågan är snarare hur långt under det som spelet dippar om jag väljer att spela på PS5.

Det första spelet var en magisk resa och det verkar inte ha förändrats i tvåan.

Har planerat att åka dit flera gånger. Pandemin ställde till det lite men gissar på att det blir i år eller nästa som resan går. Tänkte vänta in direktflyget från Stockholm som kommer senare i år.

Bra omgång för min del. Midnight Suns ska spelas, liksom Kakarot, NBA och Blood Bowl.

Skrivet av Påskmust:

Otur för Firaxis. Spelet har väl inte sålt så bra har jag för mig. 😕

Har varit nära att köpa flera gånger eftersom att jag älskar genren och Marvel. Men det kändes verkligen som ett typiskt spel att landa på en sån här tjänst så småningom.

Vi har pratat för lite om Mall Maniacs här tycker jag. Tror åtminstone alla som växte upp under 90-talet och handlade på Ica, spelade detta reklamspel där man tävlade om att så snabbt som möjligt jaga varor i olika butiker.

https://mallmaniacs-en.blogspot.com/p/blog-page_12.html?m=1

Ett spel från bland annat den gamle Dice-vd Karl Magnus Troedsson, tillsammans ett gäng andra namnkunniga svenskar: https://www.mobygames.com/game/45945/mall-maniacs/

#GuessTheGame #669

🎮 🟥 🟥 🟥 🟥 🟩 ⬜

#ScreenshotSleuth
https://GuessThe.Game/p/669

Besviken på mig själv. Borde verkligen insett vad det var på tredje bilden.

Kul att Ground Control fick en plats på listan. Men det gör mig samtidigt orolig över att uppföljaren Operation Exodus kommer att lämnas utanför. Enligt mig är det ännu bättre, men vi får väl se om listan klarar av att hantera hela två Ground Control-titlar.

Något Steam world-spel måste så klart vara med, liksom ett antal Battlefield-titlar, Kula World och Escape from Butcher Bay.

Icy Tower någon?

Hade man gått efter nostalgifaktor hade listan fyllts av spel som Svea Rike, Pettson och Findus, Mulle Meck, Backpacker och Polis.

Skrivet av Steffe@Swec:

Tycker man är ursäktad när det är samma bild 😅

Ha! Tänkte inte ens på det. Då är jag verkligen ursäktad. ^^

Råkade trycka skip istället för gissa på fjärde, så räknar det som att jag tog den på femte.

#GuessTheGame #668

🎮 🟥 🟥 🟥 🟥 🟨 🟩

#ScreenshotSleuth
https://GuessThe.Game/p/668

SVT:s melloreporter har faktiskt några bra explainers som svarar på många frågor också: https://www.svt.se/kultur/varfor-ar-det-alltid-samma-latskriv...

Problemet med mängden låtskrivare ligger troligen också i hur få skivbolag vi faktiskt har. Även globalt är ju de flesta skivbolag knutna till de fyra stora (Warner, EMI, Universal och Sony), och de väljer att sätta sina säkra kort på att skriva låtar till Mellos. Rent krasst blir det inte så mycket annat att välja på.