Inlägg av ValleyCountryFlash

Inlägg som ValleyCountryFlash har skrivit i forumet

Jag kollade hur Wikipedia klassificerar Romance off the Three Kingdoms-spelen eftersom de innehåller så många saker jag gillar.

Och ja, de här orden i valfri kombination och valfritt antal fungerar rätt bra för att beskriva mina favoritspel.
"turn-based tactical role-playing simulation grand strategy wargames"

Men sen spelar jag det mesta. Det finns nog ingen genre som jag undviker helt.

Gick oväntat bra med tanke på att jag inte spelat om något av spelen på väldigt länge. Det kanske är dags nu.

Skrivet av Sarato:

Spelet känns som ett hopkok av Ninja Gaiden, Bayonetta, Sekiro och Dark Souls. Sen om det faller en i smaken är upp till en själv. Jag tycker det verkar intressant men det höga priset gör mig ändå lite tveksam.

Demot är helt klart värt att testa. Ett tillägg från mig är att jag älskar både Ninja Gaiden och Bayonetta, men avskyr Sekiro och Dark Souls, och jag hade svårt att gilla striderna i det här spelet.

Skrivet av Alexraptor:

Du har rätt, jag måste jag ha bara drömt att IGN Frankrike gjorde ett påhopp på Stellar Blade och dess skapare, något som de fick krypa till korset och be om ursäkt för.
https://esports.gg/news/gaming/ign-france-apology-on-stellar-...
https://fr.ign.com/stellar-blade/69174/preview/preview-stella...

"Majoriteten av artiklarna", var jag rätt tydlig med att skriva. Att en enskild person på en av IGN:s undersidor har en annan åsikt förändrar inte det. Åsikter får vi ju ha, eller?

Skrivet av Alexraptor:

Jag håller inte med om karaktärsdesignen, men det är en ärlig och rättvis åsikt som bör respekteras. Till skillnad från FZ så har många andra spelmedia, så som IGN och Kotaku, ju betett sig extremt illa och uttryckt sig väldigt hatiskt om spelet och dess skapare.

Om du faktiskt läst/kollat IGN och/eller kotaku så hade du vetat att det där var en lögn. Majoriteten av allt de publicerat om spelet har varit positivt.

Skvaller sprids så lätt...

Men hallå, vi har ju fått Command and Conquer: Rivals. Vad mer begär ni egentligen?

En eller två när jag är hemma och fem eller sex på jobbet. Främst för att det alltid finns minst en kanna ståendes så då är det lätt att fylla på koppen när man går förbi...

Grym spelkonsol och många fina minnen med den. Att den fick draghjälp av dvd-spelaren är ju däremot klart. Det var så jag och minst tre kompisar lyckades övertala våra föräldrar att köpa den åt "familjen".

Det var ett enkelt att argumentera för. Den kom i en tid då många stod inför valet att uppgradera från VHS. Den var bättre än alla budgetspelare och den hade en rimlig prislapp. Så kunde den ju spela spel också.

Det vore kul ifall Nintendo fick kliva upp på tronen med Switch. Men PS2:an för alltid att vara en av de viktigaste och bästa spelkonsolerna som släppts.

#GuessTheGame #688

🎮 🟥 🟩 ⬜ ⬜ ⬜ ⬜

#ProGamer
https://GuessThe.Game/p/688

Frågade två frågor. Gissade efter första och andra frågan.

#GuessTheGame #687

🎮 🟥 🟩 ⬜ ⬜ ⬜ ⬜

#ProGamer
https://GuessThe.Game/p/687

Köpte Heroes 3 (igen) förra månaden och har kört det ganska flitigt med nödvändiga moddar. Passade även på att installera det på mobilen genom VCMI och det fungerar oväntat bra.

Med det sagt så gillar jag vad jag ser här och de halv-automatiska striderna. Kommer definitivt att hålla koll på spelet.

HoMMs enda misslyckande, spel 1-3, låg alltid i att armen aldrig kändes större än den enskilda figuren som sprang runt på banan, det verkar ha åtgärdats här.

Skrivet av Kazutoyo:

Funderar lite på Mario Super Strikes också då jag inte har det, men skippar det nog.

Ja det känns liksom som något år för sent. Killgissar på att det är rätt dött online i det spelet också idag.

För min del har det blivit Pentiment än så länge. Inte den bästa dealen i rean, men det var å andra sidan väldigt billigt resan från början.

Skrivet av DieZe:

Oväntat mottagande hos Fz:s boomer kår haha. Ser kul ut, kan säkert bli bra. Fyllt med mikrotransaktioner? Garanterat, behöver man köpa kosmetiskt skräp för riktiga pengar? Absolut inte, det är valfritt men gnälls gärna över det lol

Jag hoppas på att det blir bra. Men Netease har en vana att fylla sina spel med faktisk p2w-mekanik. Håller tummarna för att det inte blir så i det här spelet. Deras Naraka Bladepoint har bara kosmetiska köp så vitt jag kan minnas, men det är å andra sidan bara utgivet av Netease och inte utvecklat av dem.

Alltid tveksam till spel från Netease, några av de girigaste spelen jag spelat finns i deras katalog. Samtidigt såg det skoj ut. Hade hoppats på en konsollansering.

Skrivet av legendofkarl:

Bodde i en mindre stad men våra föräldrar skjutsade oss så skottkärra har jag aldrig stött på i LAN sammanhang Första lanet vi hade med coax kablar, tog oss först en hel dag att få igång innan vi kunde börja spela good times!

Skrivet av OAKTHYR:

Jag vill inte tillbaka till den tiden men samtidigt vill jag ha tillbaka mentaliteten jag (och kanske majoriteten av spelare) hade då. Det var inget problem att första dagen dedikerades till tekniskt strul. Varje jävla gång. Nu hade jag packat ihop och åkt hem.

Det krävdes alltid timmar innan det faktiskt gick att spela något. Framförallt om det var ett nytt spel som skulle prövas, och alltid fanns det någon stackare med en brödrost på plats. Som antingen fick sätta standarden för vad som kunde spelas (eller titta på).

Nostalgismocka för lantisar när Webhallen gör reklam

Jag vet inte hur många mil det blev totalt under tonåren som datorn fick skumpa fram längs vägarna i familjens skottkärra. Det var många lankvällar hos kompisar, framförallt under sommarloven, och det enklaste sättet att lösa transporten var oftast genom ovan nämna medel.

Frågan är om det var det utomjordiskt konstiga med lan som gjorde det svårt att få skjuts (det gick ju trots allt bra att ta bilden till fotbollsträningen), eller om det var en del av upplevelsen att mötas upp längs vägen och vandra tillsammans som lockade.

Oavsett anledning så kom skottkärran ofta till användning när datorn skulle fraktas fram och tillbaka.

Jag antar att fenomenet främst existerade utanför storstäderna. Där jag bor nu ser jag tyvärr sällan några skottkärror, men de kanske inte behövs nu när alla spelar online...

Undrar hur många fler än jag som drabbades av akut längtan tillbaka till enklare tider efter att ha sett Webbhallens senaste reklam. Tiden med skottkärra och datorn i svajigt grepp på väg mot nya äventyr.

Skrivet av Casimir2323:

Jag köpte Cocoon nyligen till PS5, på en motsvarande rea på PS-store. Ångrar lite att jag inte köpte till Switch, för det skulle vara nice att kunna köra handhållet. Är nära slutet och kan säga att det är väldigt fin spelupplevelse hittills. Så det är mitt tips om man inte testat spelet.

Just det, jag minns att jag har kollat på Cocoon. Det verkade vara ett spel som lämpade sig bra på Switchen.

Skrivet av Danster:

Inte lika attraktivt med Nintendos förstapartsspel nu när de kostar 10% mer på rea. 440 spänn är trots allt inte superbilligt.

Jag förstår verkligen varför Nintendo inte vill devalvera värdet på sina spel med stora reor. Jag kommer exempelvis aldrig någonsin att köpa exempelvis ett Ubisoft-spel vid release, eftersom att de brukar säljas för halva priset bara någon månad senare. Men att titlar som Arms, Mario Tennis, Pokken eller Mario Strikers inte säljs billigare är verkligen svårt att förstå.

Speciellt Arms, det spelet borde ha gjorts F2P för flera år sedan.

Vad plockar ni upp i den stora Switch-rean?

Det pågår en ovanligt stor rea i Nintendos digitala Nintendo Switch-butik. De sedvanliga 33 procents-rabatterna på Nintendos egna titlar som Mario Super Strikes och Link's Awakening trängs bland de hyllade indiespelens ofta slaktade priser.

För mycket av det goda kan de av oss med beslutsångest hävda. Så varför inte hjälpas åt att hitta guldkornen. Eller så tar ni chansen att kränga på någon stackare ert favoritspel för att hålla drömmen om uppföljaren till liv.

Själv har jag bläddrat igenom Nintendolifes lista över köpvärda spel: https://www.nintendolife.com/guides/65-switch-games-you-shoul...

Och dragit lite i reglagen på dekudeals.com för att hitta intressanta alternativ.

Just nu funderar jag på att plocka upp två eller tre spel bland de lite mindre men hyllade titlarna. Som exempelvis Beacon Pines, Pentiment, Gnosia och Paranormasight.

Eller slå till på Link's Awakening, som jag älskade till Game Boy när det bevag sig. Jag är också lite sugen på Master Detective Archives: Rain Code som ser sådär härligt mysigt ut.

Vad har ni för rekommendationer?

Själv säljer jag alltid in 13 Sentinels: Aegis Rim till de som bara är ute efter en riktigt bra story (med inslag av gameplay) men ser också att feberdröm men Paradise Killer har ett riktigt bra pris.

Det blir mycket prat och berättelse i mina rekommendationer och egna köpfunderingar. Inte så mycket för de skjutglada...

Vad har ni andra hittat?

Har nog sett serien 6-7 gånger redan och älskar varje sekund. Tror alla låtar från soundtracket dessutom ligger i toppen av både förra och denna månadens mest spelade låtar.