Inlägg av Roten

Inlägg som Roten har skrivit i forumet

Min lista har enbart en titel:

1. Game & Watch Legend of Zelda

Här finns ett roligt He-Man spel som går att ladda ner. Skön arkadkänsla på det!

https://gamejolt.com/games/he-man/19434

Skrivet av ZeldasCastle:

När portade dem Sonic 3 senast? Var varken med på Mega Drive Mini eller Mega Drive Collection.
Senast jag såg trean måste ha varit till Wii tror jag att det var.

Ja helt klart skulle det vara kul med en Master System Mini. Med tanka på tidigare mini konsoler så skulle det bli väldigt bra.

Sonic 3 har släppts på Saturn, PC, Gamecube, PS2, Xbox, Xbox 360, PS3, DS, Wii (virtuellt endast) samt till Steam!

Vi får se hur det blir med fler minikonsoller, har inte hört något på ett tag nu. Segas Gamegear mini gick nog inte så bra (hur sjutton tänkte man med den storleken?) likväl som PlayStation mini. Nintendo får nog ta steget att göra en N64 mini först, då kanske andra kan haka på!

Skrivet av ZeldasCastle:

Kollade snabbt igenom videon men jag blev intresserad av Sonic samlingen med ettan, tvåan, trean, Sonic & Knuckles och Sonic CD.
Trean har ju varit väldigt svårt att få tag på under ett tag nu.

Blir något uttjatat att höra "...like you have NEVER experienced it earlier" gång efter annan då Sega portar Sonic 1-3 vartannat år. Jag hade hoppats på en utannonsering på en Master System Mini eller varför inte ett DreamCast mini...

Skrivet av lasselason:

Googlade nu och kom fram till att det är Super Star Wars vi spelade. Väldigt bra och även svårt som jag minns det.

Ja, alla tre kräver att man nöter ordentligt! Kan rekommendera den svenska retrospelskanalen Revansch som tog revansch på alla tre spelen, väl värt att kika in!
https://www.youtube.com/watch?v=-R5LYmP2XJU

Skrivet av lasselason:

2D spelet till Snes älskade jag, minns inte vad det heter, för oss hette det Star Wars. Har spelat nåt SW spel senare men är ingen fan av franchisen, det finns för många störiga karaktärer tycker jag, har sett nån film och tyckte inte om det.

Tre Star Wars spel kom till SNES; Super Star Wars, Super Empire Strikes Back och Super Return of the Jedi

Som gammal gamer, som idag mest lirar PC exklusivt och gamla retrospel så är ju exklusivitet något som jag känner igen och är bekväm med. Men, jag förstår frustrationen när man betalt många tusen för en konsol och så kommer inte ett nytt spel till den.

Om det inte finns hårdvarubegränsningar i spelet så är det ju inget praktiskt hinder, men det är klart att både Sony och Microsoft och i synnerhet Nintendo vill ha konsolexklusiva spel fört att kunna sälja mer - vilket är helt logistikt och förståeligt. Men, visst kan det vara surt för spelaren. Spelmarknaden är inte fokuserad på den enskilda spelaren, men kunden är central i affärsmodellen. Den här diskussionen har varit uppe tidigare och jag tycker att många blandar och ger här. Ett spelföretag finns till för att tjäna pengar, annars är det inget företag. Men att inte omhänderta sina kunders önskemål och behov, ja då går företaget i konkurs så småningom.

Om jag inte missminner mig så testade Dice 128 spelare inför BF3 eller om det var BF4, spelarbasen var helt överens då om att det är för mycket. Svårt / omöjligt att koordinera laget samt risken att bli skjuten av dold prickskick ökar markant, vilket gör att det känns hopplöst efter en stund.
Men, det har ju hänt lite sedan dess, kanske det är andra tider nu? Jag har inte hängt med i detalj på MMO FPS genren, men det kanske finns något spel idag som har mer än 64 spelare?

Fyllt i, men några reflektioner på frågorna:
"Oro, stress eller ångest" är tre olika saker - ni väljer här att slamma ihop dom till en kategori. Det kommer innebära att det blir väldigt svårt att tolka respondenternas svar, för att förstå dom. Men, ni kanske inte är hermeneutiker!

Kvantitativ studie eller? Kandidat?

Pocky & Rocky kör jag och polarn mycket, likväl som Bubble Bobble!

Skrivet av MadMartigaN:

Jag högerklickar på spelet jag vill spela(Tex Steam) och väljer installera, sedan börjar jag spela.

Förstår inte riktigt, har inte spelar det här Steam du pratar om

Förstår inte frågan. Har 500-600 spel i hyllan som man sätter in i konsolen, trycker på Power och sen börja man spela. Vad menar ni med att installera?

Skrivet av General White:

Grym serie. TW: Empire har bäst setting men
TW: Rome II bäst gameplay.

Empire har ju även de bästa citaten om man kör som Sverige!

"Till striiiid!"

Total War Medieval 2 utan tvekan, tätt följt av Total War Rome 2.
Warhammer var roligt när det kom ut, men är för avskalat och arkadaktigt med för mycket magi för att falla mig i smaken.

Tråkigt att de CA inte kan fortsätta och ge ut en ordentlig och stor titel som är historisk nu och kanske vänta med ännu en Warhammer.

Kanske ett av de minst efterfrågade NES spelen... AVGN var väl sådär imponerad också https://www.youtube.com/watch?v=LkNvQYiM6bw

Men, alltid kul att det ges ut på nåt

Skrivet av Potatisbullen:

Folk är ju fria att spendera sina pengar bäst fan de vill. Men kan tycka att allt över 100 kr är i överkant för 3 gamla reliker i HD-upplösning. Bara Nintendo som kan komma undan med att sälja så gamla spel för hutlösa priser och samtidigt skapa hype kring det....

Hutlösa priser? Det är alltså inte Nintendo som auktionerar bort spelen för +10 000 kr

Riktigt bra blindtest av de olika sorterna, bra skrivet - riktigt mustigt!

Men, avseende grundfrågan om julmust och påskmust; det är allmän kunskap att det är samma sak. Vissa företag har andra sorter, lagring på ekfat etc där det blir skillnad i smaken.
Men varför upplever ni att det smakar olika? Hade ni gjort ett riktigt blindtest hade ni haft med ett till glas med samma dryck i varje omgång. Vill man hitta en skillnad på hittar man oftast den (omedvetet).

Skrivet av Ender:

Super, tack det samma

Well, "dåligt beteende" var ett direkt citat från dig, så jag vet inte...

Det kan ju vara så att jag vilade för tungt på en enda kommentar från din sida, för jag håller ändå med. "Dåligt omdöme" är ett subjektivt begrepp, men jag har sett själva försvaret av negativa handlingar bortförklaras med "alla gör så", "marknaden ser ut så här", eller som i det här fallet "det är marknadsstrategi" (oavsett hur du menade det när du sa det), och jag är uppriktigt sagt rejält trött på att ursäkta allehanda elände med lama ursäkter för varför det skulle vara OK.

Du skrev "Att använda dåligt beteende som affärsstrategi ÄR dåligt beteende, det är väl inte så svårt?"

Jag tror att vi börjar närma oss varandra! Det jag vänder mig emot är alltså att man fastställer att något är "dåligt beteende" utifrån någon måttstock som inte finns (förutsatt att företaget inte bryter mot någon lag naturligtvis). Det är företagen som sitter på sin produkt som bestämmer hur deras produkter ska säljas.

Skrivet av kebbe:

Finns drygt 4000 andra sätt att spela exakt detta spelet.

Hahaha, nu tog du i lite i överkant, men jag förstår vad du menar, men håller inte riktigt med. Jag är något av en purist när det gäller retrospel - de ska spelas på det som de var utformade för, då får man den "äkta" spelupplevelsen.
NES är förvisso förhållandevis enkelt att emulera, men att få en 100% återgivning av originalet är svårt. Sega MegaDrive är exvis oerhört svårt att emulera, inte ens Segas egna MegaDrive mini är 100% rättvisande mot orginalhårdvaran.
Så med det perspektivet argumenterar jag för att det bara finns ett sätt att spela exvis Super Mario Bros på och det är med kassetten i orginalhårdvaran på en gammal CRT från början av 90-talet.

Skrivet av Mortyman:

Ok, för all del. Jag menar ju heller inte att man inte får sälja vidare något direkt. Och jag har ju själv sålt av en del grejer genom åren, både spel och toys. Det enda som egentligen stör mig lite är det som Pat och Ian på CUP mer och mer börjat snacka om, när det är folk som har noll intresse för spelen men "samlar" ändå BARA som en investering.

Bra där! Det är blir så fel ibland på såna här forum, när man tolkar en annan persons text och sen själv ska skriva något så blir det ofta "fort och fel".

Men jag håller med, att samla bara för en investering, det är lite tråkigt och själlöst. Har nog inte stött på någon i verkliga livet som gjort så mig veterligen.