Inlägg av jorgen_wskr

Inlägg som jorgen_wskr har skrivit i forumet

Pitchat av vem? Knappast From Software själva eller? Iom att det är en väldigt polerad bild av en existerande boss får man känslan av ett välgjort fan-projekt. Att det skulle ha legat under NDA talar väl emot det iofs, om det inte är ett PR-trick av pixel-grafikern. Någon som har grävt djupare om detta?

Jag hängde med rätt bra i media kring den problematiska releasen, så jag väntade. För ett par veckor sen när jag var klar med Elden Ring och Infernax tänkte jag att det var läge att testa Cyberpunk. Köpte det till PS5:an. Vet inte om det är för att jag struntade i att lusläsa vilka features de hade lovat i förväg, men jag tycker att det är ett väldigt bra spel som håller mig vaken alldeles för sent kväll efter kväll. Sjukt imponerad av staden de har byggt upp och hur övertygande den känns (gillar att spelets gps tom guidar en in i rätt filer när man cruisar omkring mot nästa mål). Som kontext har jag varit en stor crpg-slukare sen Baldur's Gate och framåt. Har aldrig gett mig in i GTA däremot som antagligen ligger när till hands att jämföra med.

Heroes of the Lance till Mega Drive. Omlsaget med drakryttaren och löftet om ett coolt fantasy-party att styra gjorde det oemotståndligt. Sparade mina slantar och var så pepp när jag väl kunde köpa det. Besvikelsen var monumental. Knappt spelbart skräp, där fantasyvärlden man hoppades på bestod av 100% likadana grå stenväggar mot svart bakgrund. Absolut noll spelkänsla, dina mäktiga krigare och magiker dör på nolltid av minsta goblin och man går obönhörligen vilse i den tvådimensionella labyrinten, som är helt fri från logiska mönster i hur dörröppningarna hänger ihop.

Också Dragon Age: Inquisition. Tvåan var ett jättekliv i fel riktning, men Inquisition kom jag aldrig igenom ens så det får ta priset.

Jag är sugen, men 850 spänn på PS5 store. Saftigt för en serie där man redan har köpt alla delar förut kan jag känna.

Fin recension! Open world som går går att klara till 100% på tre timmar låter som ett plus i mina öron (och skulle förmodligen bli det dubbla med mitt tempo). Får se om jag klämmer in det någon gång mellan mina vanliga spelupplevelser, som tenderarar att tvärtom vara väldigt långa.

Rings of Power 2 confirmed

Det måste vara den sämsta pilbågsdesignen jag någonsin sett.

Demon's Souls Remake (dvs att kunna köpa PS5), Elden Ring och Bloodlines 2. Hoppas på att Mitsodas manusarbete lämnas tillräckligt intakt för att det ska bära känslan från ettan.

Första konsolen som jag vet att jag vill ha, men som jag ända tvekar på att köpa (i framtiden, när man kan köpa) för att den är så ful och samtidigt svårgömd. Hoppas på en helsvart version längre fram iaf, så den inte sticker ut så mycket.

The Witcher 2. Tappade sugen helt vid första bossen, Kayran. Jobbig (för mig iaf) quick time event trial and error fight. Lackade ur när jag misslyckades ett antal gånger och var tvungen att lida igenom samma cut scene om och om igen (gick inte att skippa vad jag minns).

Control! Tänkte på det när jag spelade igenom. Tycker Remedy har skapat något riktigt intressant där.

Into the Breach tycker jag är helt fantastiskt, en riktig master class i speldesign! Man kan kan få ut mycket mer än fem timmar av det om man vill också. Perfekt på Switchen för övrigt.

Calle vinner på 12 sekunder

Försök att plocka upp Mass Effect-marknaden när Bioware har tappat bollen? Hoppas att det blir något åt det hållet.

"Pillars of Destiny II"? Eternity skulle det vara va :).