Id Softwares kodguru irriterar sig på fisförnäma indie-utvecklare och hävdar att det inte är fel att göra spel som massan uppskattar.

En av spelsvärldens absoluta legendarer, #Id Software-grundaren John Carmack, går till attack mot vad han kallar "fisförnäma indie-utvecklare" som kritiserar mainstream-utvecklarna för att inte komma med tillräckligt många nya idéer. Enligt honom är det utvecklarnas jobb att göra spel som folk tycker om och vill betala för – inte att spränga gränser.

– Så länge som folk köper det så betyder det att de tycker om det. Om de köper det nästa Call of Duty är det för att de älskade det föregående och vill ha mer. Så jag är ganska negativt inställd till folk som intar den kreativa auteurens perspektiv. Det är som om "Oj, vi är inte kreativa", men vi skapar något värdefullt för folk – det är vårt jobb!, säger teknikguden John Carmack.

– Det handlar inte om att göra något som ingen sett tidigare. Det handlar om att göra något folk älskar så mycket att de är villiga att ge oss pengar för det. Så jag blir ganska irriterad på sånt folk, man kan se att vissa av indie-utvecklarna har en verkligt fisförnäm attityd kring detta. Det är nästan som att bara för att det är populärt så är det inte bra. Och det är helt enkelt inte sant.

Nästa John Carmack-lir heter #Rage och släpps i oktober. Kommer det dra in cash och kommer det spränga gränserna?

Det verkar vara precis det många vill i den här tråden: att på ett kreativt sätt lägga ner COD. :-) 26/07 Jag håller med om att man inte bör hata något bara för att det är populärt, men är inte lite av problemet med CoD-serien inte hur populär den är utan att den är så populär att det influerar andra spelserier att ta ett kliv i samma riktning (Medal of Hon... 25/07 Du skrev många saker, bland annat: Samt: För att använda dina egna ord: Så ger jag dig återigen: Försäljningsresultatet beror inte enbart på produkten. Reklam... 22/07 Hur mycket revolutionerande tror du att du får om alla större utvecklare väljer att gå mainstream? 21/07 Den läskunnige ser att det inte var det jag skrev. Citerar mig själv: "Jag menar att reklam kan förbättra försäljning på en bra produkt - inte skräp." 21/07 Har aldrig velat omyndigförklara de som köper, men man gör reklam på så många fler sätt än bara sätta ut annonser etc. Man får folk att säga att spelen är bra och sprider det ryktesväg och en massa andra jippon och mer än ofta läggs det ut mer pengar... 21/07 Bra sagt Carmack. Självklart ska det göras spel som folk vill ha och där är COD ett bra exempel. Sen kommer det då och då revolutionerande spel som höjer ribban. Jag tycker det är en bra mix av spel där ute. 21/07 Försäljningsresultatet beror inte enbart på produkten. Reklam... 21/07 Carmack, Carmack, Carmack... Ett tag var han värd att lyssna på, men måste något slagit snett för nu är vart och vartenda ord han säger i media värt en facepalm. Först verkar han överraskad över att datorer idag är många gånger snabbare än konsolerna... 20/07 Så jävla klockrent sagt! Fisförnämda indiemupparna håller på att ta över världen 20/07
Skicka en rättelse