Under sin presskonferens på Gamescom pratade Blizzard om nästa innehållsuppdatering till sitt älskade onlinerollspel, vi sammanfattar.

Om #Blizzard följer sina tidigare cykler för expansioner till #World of Warcraft ser vi nästa tillägg i slutet av nästa år. Det betyder dock inte att vi blir utan nytt innehåll. Rage of the Firelands, som ger spelet versionsnummer 4.2, är ute sedan några veckor tillbaka och på Gamescom snackade Blizzard om nyheterna i nästa version.

Förutom att få tampas med den bevingade orsaken till att världen har rämnat kommer två nya tjänster att erbjudas. De går dessutom hand i hand. En av dem, som blir tillgänglig via särskilda återförsäljare, gör det möjligt att smälta ihop två rustningsdelar så att du får egenskaperna från den ena, men utseendet från den andra. Gamla uttjänta älsklingar från förr kan därför komma till användning igen.

Mode går som bekant alltid i cykler

Det finns dock några begränsningar i tjänsten. Legendariska rustningsdelar går inte att förvandla och de måste också falla inom samma kategori. Tyg mot tyg, plåt mot plåt, och så vidare. Du måste också kunna använda sakerna.

- Hur ska jag kunna se om en spelare har bra eller dålig utrustning på sig på slagfältet då, undrade en person ur publiken

Tom Chilton, en av huvudpersonerna bakom World of Warcraft och som enligt Wikipedia kallas "Blizzard's PvP-guru", var snabb med att replikera med ett flin på läpparna.

- Och du tar dig bara an värdiga motståndare va?

Tom Chilton (th) har ett skönt "nu ska du få din noob"-flin

Han utvecklade resonemanget med att bara en liten del av de aktiva spelarna reflekterar över motståndarnas persedlar och agerar utefter den informationen. De få som har förlitat sig på att hitta enkla mål får enkelt börja spela bättre, tillade han med ett nytt flin.

Även vapen kommer att kunna förvandlas och samma regler gäller där, en tvåhandsyxa mot en annan tvåhandsyxa som exempel. Undantaget är pistoler, pilbågar och armborst som kommer att gå att blanda hejvilt. Mot en liten summa guld. Såklart.

Vi kan alltså dra slutsatsen att du kommer att vilja slänga färre saker. Affektionvärde kan översättas till ett visiuellt värde längre fram. Vad gör du då om det redan är fullt på banken? Blizzard har lösningen. Ridå upp för tjänsten Void Storage, 80 extra rutor utrymme som görs tillgängligt via händiga affärsmän från Ethereals. Att sätta in och ta ut objekt, som kan vara både själabundna och knutna till ditt Battle.net-konto, kommer att kosta en liten slant. Såklart.

Sök, och du skola hitta din eld

För att du inte ska tappa bort dig bland alla prylar kommer version 4.3 också att göra det möjligt att söka i såväl väskor som bankfack. Skriv bara namnet på det du vill hitta och prylen kommer att markeras på ett tydligt sätt.

På en skala mellan 1-5, hur trevliga är dessa nya funktioner? Beräknad lansering innan året är slut.

Haha hur kan det vara då världens mest spelade MMORPG? Men jag håller med dig att WoW är kass. Är ba bereonde framkallande, måste sitta flera timmar för att komma nån vart och kostar som bara den för o spela samma grej atm. Och det borde döpas om till... 27/08 Måtte blizzard lägga ner skiten snart 26/08 Kännns som någon på Blizzard tog en titt på GW2 :D 25/08 Det är väl knappast unikt till warhammer online dock, finns i ett flertal online-spel. Nu är det ju också så att det är en väldigt bra funktion, skulle de lämna den utanför bara för att andra spel har det? Lite som att jämnföra ett fps med ett fps. "Åh... 25/08 Va fasen, melding funktionen har ju redan funnits i Warhmmer Online. Gillar hur Blizzard genast plockar intressanta funktioner från alla andra spel... 25/08 Ska bli skönt då jag lyckadats trycka in varenda set och varenda vapen jag någonsin haft i banken. Har haft som policy att slänga så lite som möjligt :) 25/08 Inte för att vara språkfascist (eller jo, precis därför... ;P ) men armborst heter "armborst" i plural, och inte "armborstar" ;P 25/08 This ^^ 25/08 Liiiite surt att man inte får köra med legendarys.. min Thunderfury får väl fortsätta ligga på banken till ingen nytta, mer än gamla minnen.. om kravet är att man "äger" itemet i fråga förstår jag inte problemet. 25/08 En riktigt fin patch måste jag säga! Har sedan ett år tillbaka slutat spela men kan säga att ja blev nästan sugen på att skaffa ny bra gear i några raids, sen köra några antal Moltencore runs, och skaffa shamaners T1 till min tauren, kommer ihåg när jag... 25/08
Skicka en rättelse