Ryktena om en expansion till 3DS har florerat ett tag och bekräftas nu av Famitsu. En ny analog spak och ett knippe knappar adderas och redan nästa vecka kommer spelarna att få känna på utbyggnaden under Tokyo Game Show.

Kolla in rubrikbilden. Så ser 3DS ut undertill idag, men om #Nintendo får som de vill kommer du snart att expandera den med en hållare. Den gör konsolen tjockare och utökas med ytterligare en analog spak samt nya knappar i form av R1, R2 och L2. Allt enligt Famitsu (via Andriasang).

Konsolen placeras alltså i denna expansion och den nya, lite mindre, spaken kommer att finnas direkt till höger om A, B, X och Y-knapparna. Det är oklart om den har utvecklats specifikt med nya Monster Hunter i åtanke, men Famitsu presenterar den i alla fall i samband med avslöjandet av titeln.

Redan under nästa veckas Tokyo Game Show kommer spelarna få känna på expansionen. Klicka på den här länken för att komma till en skiss som ska vara överraskande representativ.

Va fan.. Sånt här köpte man möjligtvis till sin gameboy, men i dessa dagar är det ju bara löjligt.. 07/09 L1 + L2 samt R1 + R2 tillkommer också. Frågan är om det är påtryckningar från spelindustrin som gjort att en till styrspak och knappar tillkommer. För det är ju inte sååå länge sedan maskinen faktiskt lanserades.. 07/09 Fler knappar? Ser bara den analoga spaken? Dessutom så verkar det bli ett helvete att komma åt R-knappen. Fult som stryk iaf. Nintendo börjar likna Sega mer och mer när det handlar om att släppa tillbehör. 07/09 Att döma av spelhistorien har det aldrig varit ett bra drag att differentiera användarbasen med olika hårdvaruuppsättningar på en och samma konsol. Ser inget som tyder på att det skulle vara annorlunda denna gången. 07/09 Enda som skulle kunna göra det här "tillbehöret" ok är att det sitter ett feting batteri i det... 07/09 Mina tankar gåt till Game Boy hur mycket fanns det inte till den?.......... 07/09 Nintendo är fan bäst på "tillbehör". Kommer väl dock gå att köpa inom kort med alla knappar från start så att säga... lite som motion plus till wii varning.... 07/09 Men alltså, kom igen. Ni måste väl ändå se helheten. Nintendo gör massa konstiga beslut som gör att deras aktier störtdyker. Iwata cuttar sin lön med 50% bara för att inte tvingas avgå. 3DS är en försäljningsflopp i jämförelse med NDS. Katastrof. Redan... 07/09 De gör ju den stackars 3DS'en svårare och svårare att kalla bärbar. Den börjar ju närma sig att bli stationär snart ;) 07/09 Folk klagar på allt, troligen så är det en mänsklig rättighet eller krav för att kalla sig "gamer". 07/09
Skicka en rättelse