Vi tar tempen på första dagen från det magnifika Starcraft 2-evenemanget och får oss en snabb pratstund med våra svenska stjärnor.

Vädret utomhus bjuder på strålande solsken och över 30 grader i skuggan när uppskattningsvis tvåtusen spelälskande fans av e-sport strålar samman för MLG Orlando. Som hängiven betraktare av alla tidigare streamade MLG events kan jag nu som live-besökare konstatera följande: det må se ut att vara en stor publik på plats när man ser det över stream (och StarCraft 2 drar mer åskådare än Halo och Call of Duty tillsammans) men det är mycket mer folk här än vad jag ens kunnat föreställa mig. Med detta i åtanke kan jag även konstatera att då publiken verkar jubla över streamen så låter det ungefär tio gånger så högt på plats – dånet från publiken är stundtals öronbedövande. Allt detta är naturligtvis helt fantastiskt om man gillar e-sport.

Om du tycker att det ser intensivt ut på stream, vänta då bara tills dina sinnen får smaska i sig upplevelsen IRL!

Under kvällen lyckades jag stöta ihop med två av de svenska hoppen i oktober-upplagan av MLG: Jonathan ”Jinro” Walsh och Hayder ”HayprO” Hussein, båda två från proffslaget Team Liquid. HayprO är den enda svensken som är rankad högt nog för att få spela i Pool Play, medan Jinro får kämpa sig upp genom Open Bracket.

Dennis Brännvall vs. Jinro
– Tjena Jinro, hur är det med formen egentligen?
– Det är sådär, jag spelade min första match mot en Terran-spelare som jag aldrig hört talas om, och vann 2-0. Jag har 30 minuter till nästa match som jag tror är mot en Protoss, men jag är så trött, så trött...

Dennis Brännvall vs. Haypro
– Haypro, du har redan spelat dina tre matcher för dagen, hur har det gått?
– Det har gått rätt bra, jag förlorade första matchupen mot IdrA (Zerg) med 1-2 i matcher, men sedan har jag vunnit 2-0 mot TLO och 2-0 mot Drewbie (båda Terran).
– Imorgon möter du den femte motståndaren i din grupp, SlayerS BoxeR, hur tror du det kommer att gå?
– Jag tror att om jag kan spela lika bra som jag spelade mot TLO så kan jag vinna mot BoxeR, så länge jag lyckas scouta honom. BoxeR är ju helt galen så han kan ju göra i princip vad som helst, så det gäller att jag är beredd för det.

Båda två var de övertygade om att koreanska Bomber verkar vara helt oövervinnelig och bör betraktas som den absoluta favoriten. Just vid det tillfället var den unga koreanen i hög färd med att strategiskt plocka isär den amerikanska toppspelaren InControl från laget Evil Geniuses, vilket knappast lär vara den sista motståndaren som får smaka på Bombers artilleri under de återstående turneringsdagarna.

Bomber sitter och leker med sitt artilleri som bara Bomber kan.

Fredagens bästa match: EG HuK mot oGS MC (Protoss vs Protoss) var utan tvekan den mest underhållande matchen om publikens jubel är någonting att gå efter (mer om HuK i framtida artiklar).

Fredagens ögonblick: Den avgörande matchen mellan SlayerS BoxeR och Liquid TLO, som efter 30 minuters spel avgörs i en episk luftstrid där publiken närmast låter som om de alla åker berg- och dalbana. Efter matchens slut får båda spelarna långa stående ovationer från den över tusen man starka publiken.

Väldigt sant, det går verkligen inte bra för Incontrol längre och han verkar vara påväg ut från Pool Play. Jag sytftade mer på att han var en toppspelare i USA, och inte på att han är något slutspelshot nu på MLG. :) 16/10 *fniss* Han har presterat 2-30 (vunna/förlorade kartor) i gruppspelen vid de tre senaste MLG-eventen. Om man räknar med slutspelen så blir det 8-37. Sett till rena matcher är det 2-18. Så toppspelare? :P 16/10 Det var inget uttalande, det var mer en fråga. Förr var alltid pvp iprincip 4gate vs 4gate, och annars är protoss en sådan ras som bara bygger upp en boll med units och kör A-Move. Men om den var så speciell så ska man kanske spana in den serien. 16/10 Sase kör ju värsta special tic tacs för tillfället, ser riktigt bra och underhållande ut. 16/10 Jo, HUK vs MC var en förvånansvärt bra match, inte minst med tanke på det rykte PvP har haft tidigare. Senaste patcharna verkar ha gjort skillnad på strategierna som används numera. 16/10 Får ju hålla med Sleazarn här. Finns ingen tråkigare matchup utom zvz under midgame. Och det var ingen speciellt ball PvP heller. Håller tummarna för Sase och July nu. Sase mest för att det känns som att man borde, och July för att han är motherfucking... 16/10 Du såg uppenbarligen inte matchen. Uttala dig inte när du inte vet vad du pratar om. 15/10 http://www.reddit.com/r/starcraft/comments/jugjq/mlg_raleigh_starts_tomorrow_get_your_free_mlg/ Myvket möjligt att det fortfarande funkar att få HD upplösning genom att följa instruktionerna i denna länken. 15/10 Kass kvalitet på streamen om man inte vill betala. 15/10 Hur kan en PvP bli utsedd till bästa match? 15/10
Skicka en rättelse