Det är inte bara [[Wii]] som ser ut att bli [n=16151 dyrare än väntat] - även #Microsofts kommande [[operativsystem]] [[Windows Vista]] verkar bli en ekonomiskt svettig historia för den som är i färd med att uppgradera sin dator. Som första svenska återförsäljare har företaget Dustin prissatt de sammanlagt fyra olika utgåvorna. Beroende på version kostar en fristående licens från 2495 kronor ("Home Basic") till 4955 kronor ("Ultimate"). Den som redan har en befintlig Windows-licens kommer undan något billigare - motsvarande uppgraderingar kostar 1295 respektive 3245 kronor.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Windows_Vista/Vista_5308_Desktop.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>
Windows VistaMicrosoft har - om än i förtäckta ordalag - förklarat att pc-spel är ett område man tidigare förbisett. Med Vista är det därför tänkt att man skall flytta fram positionerna genom [[Xbox Live]]-liknande funktionalitet, kvalitetssäkringen [[Games for Windows]] och spelgränssnittet [[DirectX | DirectX 10]]. Det finns med andra ord goda skäl att anta att den som vill hålla sig ajour med spelbranschen förr eller senare själv kommer att överväga en uppgradering till Vista.

?

Vad tycker du? Är prisnivåerna som FZ redogör för rimliga? Kommer du själv att uppgradera till Windows Vista eller behåller du ditt nuvarande operativsystem? Sjung ut dina åsikter i FZ:s forum!

Tack till WeDDe för detta #nyhetstips!
Var väl inte direkt allvarlig nej :). Förutsättningen var isf att win kommer med nytt materiell hela tiden i form av olika uppgraderingar, teman, ljud, bilder etc, men det är nog ohållbart, jag skulle nog inte föredra det iaf ^^ 13/11 50 kr per månad för att hyra Vista blir på en fyraårsperiod mer än vad den kostar att köpa. Du var kanske inte allvarlig där, men iaf :) 13/11 Kanske vore nåt, att "hyra" windows, precis som man betalar wow, säg 50-100kr månaden? ^^. Nej men ärligt talat vet jag hur du menar och håller med.. Fast jag tycker det är rätt dyrt ändå med Vista.. 13/11 Visst, men de får in pengar från alla WoW-spelare i och med månadskostnaderna. 13/11 å andra sidan så servrar ju blizzard och vivendi med nytt material och innehåll hela tiden :) 13/11 Precis, jag tänkte skriva det men höll det inne. Jag känner inte att det var riktat mot mig då jag sagt motsatsen: (sida 5) Enl. uppgifter så är det inte ens 4 papp, utan betydligt lägre. Så det blir inte ens en bärs i månaden. 07/11 Och där har vi trådens kärna - hur kan någon här påstå sig veta vad en "vettig" nivå är? Att avgöra vad Vista "borde" kosta kräver en insikt i Microsofts interna ekonomi som jag tvivlar på att någon här har. Det är ju också en fråga om att Microsoft mås... 07/11 Problemet är, som flera redan har påpekat, är att om man spelar spel på sin dator så har man inget val. Såvida man inte skall sitta och nöta samma 5-10 (eller hur många det nu är) spel hela tiden. Tror ingen har sagt att de ville ha Vista gratis, utan... 07/11 Fan vad alla gråter, vill du inte ha vista så skaffa det inte. Microsoft har långt ifrån monopol på OS marknaden. Visst är dom absolut störst, men vad skulle du själv göra? Inte fan skulle jag ge ut gratis OS eller andra program eller hårdvara bara för... 07/11 M$ verkar ser på dom som tjänar <10k per månad på samma sett som Afrikanska marknaden, trist och elakt när 80%~ av jordens befolkning är skit i M$ ögon. "Sno" hårdvara och mjukvara är visst stor skillnad att göra, eller tänker ni på erat ISP's bandbdred... 07/11
Skicka en rättelse