Borderlands 2-utvecklaren hamnar i blåsväder efter uttalande om ett förenklat spelläge för flickvänner.

John Hemingway, lead director för #Borderlands 2, berättar att spelet har ett användarvänligt skilltree med det officiella namnet Best Friends Forever. I och med detta blir spelet enklare för nybörjare, bland annat kan man sänka kravet för träffsäkerhet – ett så kallat färdighetsträd för flickvänner.

Och ett uttalande som av förklarliga skäl rör upp känslor.

– Teamet kollade på konceptbilderna och tyckte: "Vet ni vad? Detta var den sötaste karaktären vi nånsin gjort. Vi vill göra, i brist på bättre namn, flickväns-färdighetsträdet", berättar Hemingway som flertalet gånger kallar inslaget för "flickvänsläget".

Tanken med trädet är att vi ska kunna dela spelet med nära och kära som ”suger på fps”.

#Gearbox-chefen Randy Pitchford tyckte att det är läge att tona ner det inofficiella namnet genom en serie tweets.

– Borderlands 2 har INGET flickvänsläge. Den som säger något annat har fått fel information eller försöker göra ett drama av något som inte finns. Det framtida dlc-paketet Mechromancer har ett skilltree som gör det enklare för ovana co-op-partners (oavsett kön!) att spela och göra nytta.

Men o andra sidan så är det ju bara kvinnor som spelar CS, så det är inte så konstigt kanske. Jag har spelat på hög nivå i flera spel, och alla som har spelat på hög nivå i en sport som t.ex. fotboll vet att det är skillnad på klassen mellan män och kvi... 24/08 Tsk, tsk.. Det om girlfriend-mode handlar bara om reklam :P Det lär ju vara mer än en kille som fått skiten piskad ur sig av sin flickvän i fps-spel. Som Gears of War, t.ex.. >.< Hade ju varit ballt om det girlfriend-mode varit "extra-deluxe-pain-and-su... 17/08 Krävs väl förfan inget geni för att inse att spelande tjejer jämtemot killar är en minoritet i spelvärlden. Vore då lite konstigt att döpa läget till "pojkvänsläget". Se bara på hur gamerkillar blir när en brud joinar spelet och dessutom är duktig. Då... 17/08 Varför inte satsa på någon som redan kan spela i stället? ^^ 16/08 Så vad du säger är att de är snuskiga OCH smiskar röv? http://files.sharenator.com/quagmire_giggity_giggity_goo-s433x481-38244.jpg (http://www.youtube.com/watch?v=k8r6ReXWHSg) 14/08 Nej, det är du som har en patriarkal världssyn där du systematiskt projicerar dina normer på din omgivning och.... tja eller så suger hon bara på fps-spel. 14/08 Ja, det är ju inte svårare än så egentligen. 14/08 Japp delvis orättvisa, det var uppe på Rapport för ett par månader sen där dom hade gjort tester på lärare som skulle rätta uppgifter från sina elever och sen gjorde dom blindtester där dom inte visste vilka elevers uppgifter dom rättade. 14/08 Eller är det så att männen är svinigt lata i jämförelse? Jag tar en av världens mest brilliantaste människor som exempel: " Han var en drömmare och inte speciellt intresserad i skolan, och en lärare skall ha sagt: "Det blir aldrig något av dig, Einstein... 14/08 Det var ju synd. Min fru suger på fps spel så hade varit skoj att kunna spela med henne. Jävla PK kärringar ska alltid förstöra!! 14/08
Skicka en rättelse