Under de senaste dagarna har ett antal spelare klagat över att ha blivit orättvist bannade från #Guild Wars 2. I en Reddit-tråd bemöter nu #ArenaNet anklagelserna.

– Community-gruppen på ArenaNet övervakar sociala nätverk konstant. Vi märkte att några få personer blev mer och mer högljudda kring avstängningen av deras konton. De anklagade oss för att stänga av dem av "ingen anledning". Dessa inlägg kom till ytan via fan-forum och sidor som Reddit, men läsarna såg bara en sida av historien, skriver Regina Buenaobra, community manager på spelstudion.

Bland annat bemöts kritik från individuella spelare direkt i tråden. En spelare skriver till exempel "Jag skulle verkligen vilja veta vad jag blev bannad för" och får svar på tal genom en inklistring av hela chattloggen med ArenaNet – full av vulgärt och rasistiskt språk.

– Vi ville reda ut anklagelserna på ett mer synligt sätt. Vi har gjort det här förut på en liten skala på fan-sidors forum för #Guild Wars. Det här är dock första gången som vi har gjort det på ett mer synligt ställe som Reddit. Det är också första gången som vi har offentliggjort information från spelare och citerat den faktiska chatten som orsakade konto-avstängningarna.

Tumme upp eller tumme ner för ArenaNets nya tillvägagångssätt?