Akta dig om du smutskastar ArenaNet på sociala nätverk – du kan få svar på tal!

Under de senaste dagarna har ett antal spelare klagat över att ha blivit orättvist bannade från #Guild Wars 2. I en Reddit-tråd bemöter nu #ArenaNet anklagelserna.

– Community-gruppen på ArenaNet övervakar sociala nätverk konstant. Vi märkte att några få personer blev mer och mer högljudda kring avstängningen av deras konton. De anklagade oss för att stänga av dem av "ingen anledning". Dessa inlägg kom till ytan via fan-forum och sidor som Reddit, men läsarna såg bara en sida av historien, skriver Regina Buenaobra, community manager på spelstudion.

Bland annat bemöts kritik från individuella spelare direkt i tråden. En spelare skriver till exempel "Jag skulle verkligen vilja veta vad jag blev bannad för" och får svar på tal genom en inklistring av hela chattloggen med ArenaNet – full av vulgärt och rasistiskt språk.

– Vi ville reda ut anklagelserna på ett mer synligt sätt. Vi har gjort det här förut på en liten skala på fan-sidors forum för #Guild Wars. Det här är dock första gången som vi har gjort det på ett mer synligt ställe som Reddit. Det är också första gången som vi har offentliggjort information från spelare och citerat den faktiska chatten som orsakade konto-avstängningarna.

Tumme upp eller tumme ner för ArenaNets nya tillvägagångssätt?

Kom att tänka på en bekant som blev varnad av Arena.net för han hade en GW1-karaktär som hette Mrs Bondage, så han gjorde som de ville och bytte namn, till Miss Bondage.. Det sämsta är väll kanske att han hade haft detta namn i flera år innan det blev... 18/12 Adolf Critler? Ja det var ju hur kul som helst... Jag tycker att det är skitbra att ArenaNet har noll tollerans. Snorungar och folk som tror att dom kan bete sig hur som helst och slänger ur sig en massa hatiska skällsord behöver få vara med om att det... 03/09 Bra, bara se hur många som inte förstår arenanet eller uppförande i spelvärlden även hos FZ, anonymt betyder inte att uppförande är fritt. 31/08 Rollspelande/Profanity filter/yttrandefrihet är ingen fribiljett för att bete sig hursomhelst. Och ska ni nödvändigtvis rollspela en skitstövel, då finns det gott om uttryck som skulle passa mer in i spelvärlden, typ "You son of a skritt" eller liknande... 30/08 Har inte blivit bannad men när jag läser tråden kan jag inte låta bli att tycka att det är otroligt fånigt att dom tar sig tid att banna någon som skriver ''FUCK YOU FAGGOTS'' i chatten en gång... Varför känns det som att det sitter massor av lågstadie... 30/08 Ja naturligtvis gör låter det trevligare men kan du påstå att alla personer du träffar på är trevliga och har ett vårdat språk? Alla rollspelar inte överklass handelsmän. Jag säger inte att man måste låta så men man ska få ha möjligheten. Bann för ovård... 30/08 Går man ut på social medier och vill ha exakt svar på varför man blev bannad så kan inte jag se att det är fel av arenanet och göra på detta viset. Frågan är dock om man envist vill ha svar i det tysta om man for svar till slut fast då via mail eller... 30/08 10 guld för den där skityxan.. är du utvecklingsstörd? ja det tycker jag nog inte låter speciellt trevligt eller vuxet, "10g for that axe sounds a bit steep.. could you consider lowering the price a little" låter helt klart trevligare 30/08 Jag menar att dem har nolltolerans och inte tar hänsyn till situationen. Tex jag rollspelar och svär öppet tex "10 gold for that piece ofcrap you call a an axe? are you stupid or just retarded? Ill give you 50 silver and that generous." inte en ett helt... 30/08 Ja absolut men då ska man bli bannad för det inte för själva orden. Svordomar förekommer irl dem förekommer i alla mina rollspelssessioner. Det gör dem dock verken otrevliga eller idiotiska. Men just nu kör dem nolltollerans å det gillar jag inte. 30/08
Skicka en rättelse