Microsoft meddelar att de sålt 40 miljoner Windows 8-licenser under operativsystemets första månad.

#Microsoft meddelar att de sålt 40 miljoner Windows 8-licenser under operativsystemets första månad. Detta innebär att Windows 8 hittills sålt bättre än Windows 7 under jämförbar tid, enligt Reuters (via NDTV).

Men det är inte riktigt så lätt att siffran 40 miljoner går att översätta rakt av till 40 miljoner Windows 8-användare. Istället är det också många hårdvarutillverkare som köpt upp licenser i högar, redo att stoppas in i framtida datorer. Teknikföretaget Statcounter uppskattar att det i realiteten rör sig om drygt 15 miljoner "riktiga" Windows 8-användare just nu, skriver Eurogamer.

Har du uppgraderat till Windows 8 eller kör du fortfarande sjuan? Vem vet, kanske är du till och med så mossig som undertecknad som fortfarande sitter på XP – hemska tanke!

Idd, jag har inte stött på en enda funktion jag tycker är sämre i Win8. Men det är som vanligt, idioter som grinar över det som inte kör det. Precis samma sak som är Win7 släpptes, om de kör det och klagar på det så fine. Men det gör de inte. 30/11 Samma här faktiskt :) 29/11 Synd att det inte finns plats för mer konkurrens när det gäller pc-spelande och operativsystem. Håller verkligen tillbaks PC:n en del. Problemet är väl alla patent, annars kanske man skulle kunna ha en standard för vissa designval. Själv är jag en sådan... 29/11 Med den filosofin så behöver du ju varken desktopen eller startmenyn, räcker ju med en command prompt och lite custom macros. Och hur är skrivbordet och startmenyn något annat än en hög med ikoner? I metro har du iaf ikoner som ger dig realtidsinformati... 29/11 Allt på den där listan kommer man åt på under en sekund om man har någon sorts shortcut. Metro kan inte göra det någe snabbare alls bara för att det klumpar ihop alls på en så oanvändbar yta som möjligt, Metro är bara en hög med ikoner.. Sjukt otympligt... 29/11 @Jeehao Jag kan köpa en del av de argument du framför, även om argumentet "varför ha Metro med funktion X när den funktionen redan finn" är lite konstig. Visst skall man inte uppfinna hjulet på nytt, men å andra sidan varför inte förbättra? Sedan så mås... 29/11 Så istället för att komma åt allting lätt från Metro så säger du att man ska göra på 10 olika sätt? Jo, för det är ju utveckling.. Sen finns dessutom google maps med mera just som apps till Metro 29/11 Ja det här är en onödig diskussion som skulle kunna pågå hur länge som helst. Jag är inställd på att Metro är dynga för en Pc användare, Visst finns det någonting bra till Metro men det man kan hitta där kan man antagligen även hitta på google. Metros... 29/11 Vad är det för hinder som den utgör? Vad är det som gör att det går långsammare med Metro? Förr: Alternativ A 1. datorn startar upp 2. du klickar på startmenyn 3. du klickar på den ikon för det program som du vill starta Antal klick: 2 Förr Alternativ... 29/11 Jag använder Windows 8... men jag använder inte Modern UI... ge mig EN anledning till att använda det. Lär er det nya guit istället för att gnälla i onödan som jävla barnungar. 29/11
Skicka en rättelse