Det legendariska företaget/logotypen ansöker om konkursskydd.

#Atari, en av spelbranschens äldsta och mest namnkunniga företag, har tomt i kassan och närmar sig konkurs. Företaget har ansökt om konkursskydd i både USA och Frankrike, och det har 120 dagar på sig att sälja tillgångarna eller omstrukturera sig, uppger SvD.se.

Atari ägs av franska #Atari S.A. (tidigare #Infogrames) och ansökan om konkursskydd ska enligt L.A. Times vara ett försök att separera den nordamerikanska delen av företaget, kallad Atari Inc., från moderbolaget Atari S.A. Atari Inc. gör nuförtiden främst webbspel och spel till mobiler, medan fransoserna bland annat står bakom måttligt hyllade alster som #Alone in the Dark och #Test Drive Unlimited 2.

Atari 2600 hade träpanel-liknande framkant. Såna konsoler görs inte längre.

Atari bildades i USA 1972 av Nolan Bushnell och Ted Dabney, och företaget står bland annat bakom minst sagt legendariska spel som #Pong och #Asteroids, samt spelkonsoler som Atari 2600. Företaget har bytt ägare och stått inför konkurshot tidigare, och har haft fransk husse sen omkring 2003. Vi vågar tro att företaget/loggan är tillräckligt lockande för att någon ska hosta upp nog med pengar för att de ska leva vidare i någon form.

Skicka en rättelse