Studios och varumärken får nya hem hos Sega, Crytek och Ubisoft.

Trots en framgångsrik Humble Bundle stod det för några veckor sedan klart att #THQ inte skulle kunna komma ur sin ekonomiska knipa. Konkursen var ett faktum. Sedan dess har en mellanhand ägt företaget i väntan på att en auktion skulle avgöra ödet för studios såsom #Relic Entertainment och de egna varumärkena.

Inatt avslutades denna och bland köparna ser vi bland annat #Sega och #Ubisoft men det var också vissa delar, såsom #Vigil Games och deras #Darksiders-serie, som blev utan nya hem. Strategiälskare som varit oroliga för Relic och #Company of Heroes 2:s framtid får lägga sin tillit till #Sega. Koch Media köper #Volition som låg bakom omtalade #Saint's Row: The Third och rättigheterna till Metro medan #Crytek ropade hem #Homefront-varumärket. Deras brittiska studio arbetar som bekant på #Homefront 2.

Company of Heroes 2, nu i Segas strategivana händer

#Take 2 köper rättigherna till spelet #Evolve, en hittills ganska anonym Cryengine 3-titel från #Left 4 Dead-utvecklarna #Turtle Rock Studios. Sist ut blev #Ubisoft som ropade hem studion #THQ Montreal. Det stora franska spelhuset har sedan tidigare en stor utvecklingsavdelning i den kanadensiska staden som låg bakom hyllade #Assassin's Creed 3. De köpte också rättigheterna till South Park-licensen.

Vigil Games och deras Darksiders-serie fick som sagt inga bud och framtiden för studion är nu väldigt osäker och på Neogaf kan du läsa ett allvarstungt brev från Ben Cureton, Lead Combat Designer, om situationen.

Huruvida detta påverkar releasedatumen för Company of Heroes 2 och Metro: Last Light, två titlar som ligger ganska nära i tiden, återstår att se.

Tack till DonGrif, Lactorn, Mytacism för detta #nyhetstips!
Litar på relic games! Är så jävla glad att Sega tog över CoH2 för jag tycker uPlay är riktig skit och det hade ju lätt blivit kopplat till spelet. Å andra sidan tycker jag total war spelen i sig e trista, men tror inte att sega påverkar kvalitén och kän... 27/01 Tråkigt att dem inte kunde fortsätta nu blir det seg koch av altihop! 25/01 Grymma spel. Tvåan har väl sålt knappa två miljoner exemplar, ettan vet jag inte (gissningsvis drygt en miljon för att tillåta en tvåa). M.a.o rätt bra resultat, men beviserligen inte bra nog. 25/01 Förstår verkligen varför ingen lade bud på Vigil Games, Darksiders-spelen var ju verkligen rent skräp. Lär ju inte ha sålt särkilt bra heller. 25/01 Det kommer nog ut, ska du se... fast det kommer att ges ut av Ubisoft istället. Jag tror inte de ändrar mycket med tanke på hur sent in i utvecklingen det är. 24/01 Ägs Koch Media av Koch bröderna eller är det något helt annat? Försöker hitta lite info men har inte tid just nu. Om det nu är ägt av Koch bröderna så kan man glömma att jag någonsin köper Volitions spel. 24/01 Riktigt underligt att inte Vigil Games fick någon köpare, trodde att de skulle vara en av de mest intressanta. 24/01 Har faktiskt svårt att tänka mig bättre köpare av Relic än SEGA... 24/01 Total War-serien supernischad? Nej, det är en relativt bred och populär serie som säljer relativt mycket. Krigsspel från Matrix games är supernischade. 24/01 Nån som vet vad som hände med Dawn of War licensen? Följde den med Relic? 24/01
Skicka en rättelse