Har du varma minnen från Super Mario 64 och Ocarina of Time? Då kanske A Hat in Time kan ge dig nya.

#Gears for Breakfast är det fantastiska namnet på den danska utvecklaren som just nu gör plattformsäventyret #A Hat in Time. Om du är ett fan av #Nintendo- och #Rare-eran på Nintendo 64 kan en rejäl nostalgifest vänta. Utvecklarens storslagna (vansinniga?) målsättning är att kombinera klassiker som #Super Mario 64, #Ocarina of Time och #Banjo-Kazooie.

Spelet planeras att finansieras genom Kickstarter – något som ser ut att gå vägen. Med 29 dagar kvar har spelet redan samlat ihop 120 000 av 200 000 kronor. Och det finns redan bonusmål som innebär co-op och helt nya världar att upptäcka och utforska. Och visst, helt i stil med de gamla klassikerna kommer samlarhysterin bli en stor del av upplevelsen.

Undertill ser du kampanjvideon. Gillar du den hittar du Kickstarter-sidan här. Spelet ska släppas till pc och Mac, men på grund av förklarliga skäl hoppas Gears for Breakfast också kunna släppa det till Wii U.

http://www.kickstarter.com/projects/jonaskaerlev/a-hat-in-time-3d-collect-a-thon-platformer/widget/video.html

Tycker det känns mer som Dark cloud snarare än Zelda :) http://www.youtube.com/watch?v=kH_m0D_eV38 <3 31/05 Jo, men jag menar att implementera co-op i ett single player-spel är ju ett enormt åtagande. Känns udda att de lägger med det som ett stretch goal när en såpass stor addition rimligen borde ha varit spikad åtminstone på planeringsstadiet vid det här lag... 31/05 Vet inte om jag håller med dig. Main storyn kanske bara skall vara 4 chapters. Och att co-op är ju inte någonting som måste vara med, utan annars blir det ju bara en renodlad singleplayer upplevelse. 31/05 Det ser ju verkligen mumma ut. Har precis bingat på gamla N64-plattformare så detta är precis rätt i tiden för min del. Däremot tycker jag det är lite konstigt att alla stretch-goals verkar vara så fundamentala delar av spelet. Känns ju konstigt att någ... 31/05 Roliga är ju att det bara är en Dansk med i företaget. Vilket fall som helst, blev skit glad när jag först hörde om detta spel, och hade tur att se deras youtube video om kickstarten strax efter dam lagt upp den, och kunde säkra min exklusiva hatt :O 30/05 Haha, typiskt danska utvecklare att döpa sitt företag till något matrelaterat! 30/05 Ser riktigt trevligt ut. 30/05 Första bonusmålet på kickstarter borde alltid vara en buffert som går till extra testande och färdigställande. Har ju sett ett antal kickstarter projekt som lovat mer än de kan leverera. Men för att säga något om det här spelet så tycker jag att det kan... 30/05 Tankarna for ju rätt fort till Wind Waker. Hoppas de sneglar lite på Mystical Ninja starring Goemon också. 30/05 Verkar ballt 30/05
Skicka en rättelse