Gearbox stöttar den tematiska uppföljaren tidigare känd som Hardware: Shipbreakers.

Homeworld-älskare vaknade upp till en bra måndag - #Gearbox Software meddelande i helgen att de valt att gå in och stötta #Hardware: Shipbreakers och dessutom låta det bära Homeworld-namnet.

Rob Cunningham, Art Director och därmed starkt bidragande till stilen både på Homeworld och Shipbreakers, kommenterade samarbetet när det diskuterades på Polygon.

Hardware, när det kommer till kritan, var Homeworld. Det såg ut som, lät som och kändes likadant men vi ville ta stilen och upplevelsen längre. När Gearbox fick varumärket sammanföll det när vi behövde hitta en partner.

Gearbox köpte som bekant rymdstrategilicensen när #THQ gick i konkurs men parallellt har #Blackbird Interactive, som startades av ett gäng Relic-veteraner, arbetat på denna tematisk uppföljare. Det nya namnet blir Homeworld: Shipbreakers och även Randy Pitchford fick komma till tals.

Ärligt talat är det detta vi existerar för [...] Gearbox är inte i det bästa läget att utveckla en sci-fi-strategispel. Vi har blivit experter på produktion och det är där vi kan hjälpa. Jag menar, vi skeppade Duke Nukem Forever, vi byggde det inte men vi såg till att det kom ut. Det är inte mindre än ett mirakel.

Om det senare är ett hot, eller löfte, låter vi er bestämma.

Randy jobbar på en spinoff, Homeworld : Colonial Duke. Nej, jag ångrar mig, det är hädelse att ens tänka tanken. 02/09 Fattar faktiskt inte heller hur folk lyckades bränna sig på colonial marines, det såg alltid skit ut, men folk verkade insistera på att köpa det blint i alla fall för dom VILLE att det skulle vara bra, verkade det som. Jag har inget ont att säga om gear... 02/09 Jag litar inte på Gearbox längre, märkligt nog är Borderlands-spelen bra, men allt annat är... (no comment). 02/09 Jag antar att de kände "fan, vi pajade Colonial Marines. Vi pajar ett varumärke till!". Sitter det en Gearbox stämpel på ett spel så gör jag som när det står en Kalypso stämpel på ett spel: Avstår. 02/09 Jag väljer att se hoppfullt på detta, sedan om det blir fuckup eller medalj får vi se. Men saknar Homeworld så vill att detta ska bli guld, men förväntningar har jag tänkte bygga så lite som möjligt av tills man har facit. Hoppas detta är vändningen för... 02/09 Så länge dom ger utvecklarna totalt fria händer. Då jävlar!!! 02/09 Gearbox har gjort bort sig rejält, detta är ett steg i rätt riktning, återstår dock många, många steg innan jag överhuvudtaget köper ett spel från det företaget igen. 02/09 Vilka sköna lirare, undra hur många 100'000 som kommer bli besvikna pga "Homeworld" titeln? 02/09 Mjo, undrar hur mycket gameplayet ändras för att de är "officiella" nu Riktigt fett om de har tid att göra ett tvättäkta homeworld 3 senare dessutom. 02/09 Det har alltid varit Homeworld, men med ett annat namn. Hoppas de får ansvaret för Homeworld 3 också. 02/09
Skicka en rättelse