I slutet av oktober och början av november smäller det – både i spelen vi spelar men också i fps-genren. Då ställs nämligen svenska uppstickaren #Battlefield 4 mot tungviktaren #Call of Duty: Ghosts. Enligt EA-chefen Patrick Söderlund är det en batalj med ett tydligt mål: att forsätta ta marknadsandelar från #Activision.

– Konkurrens är bra. Det lockar fram det bästa i folk. Om det bara hade funnits Battlefield eller Call of Duty hade utvecklingsteamen varit mer tillbakalutade. Vi tittar inte på våra konkurrenter och härmar det de gör, säger Söderlund till MCV.

– Men vi har dem i åtanke. De hade kanske inte oss i åtanke när vi gjorde #Battlefield 3, men jag ska säga dig att de tänker på oss nu. Det måste de göra. Vi gjorde ett intryck på fps-marknaden och vi tog marknadsandelar från dem. Och jag kommer inte ge upp förrän vi är nummer ett.

Söderlund säger också att de spenderar väldigt mycket pengar på den ambitionen och att han vill ge konsumenterna den bästa möjliga upplevelsen. Målsättningen att klå CoD är något han tror att han kan uppnå med sin nuvarande studio, produkt och strategi.

Snart börjar kampen.

http://www.youtube.com/watch?v=CHC8KJNBtw8 01/10 GTFO Alla fattiglappar och haters varför är ni här om det ändå inte är kul med BF3 eller kommande BF4? Ingen orkar läsa er skit om hur dåligt allt är eller hur dice/ea är sellouts, tebax till BF1 eller vad det nu är som är så jävla bra med er, DLC är... 30/09 Då bojkottar ni väl STEAM med eller? Annars är det ni håller på med bara en stor lögn! Sen förstår jag inte vad Origin har med diskussionen om DLC att göra? 25/09 Vi är många som bojkottat EA totalt sedan Origin lanserades. Tyvärr är ni fler som fortsätter att betala, och således uppmuntra storföretagen att fortsätta exploatera sönder marknaden. 25/09 Lösningen är simpel! Låt bli att köpa det! Jag betalar gärna för att spelutvecklarna lägger ner tid på att utveckla spelet. 22/09 Detta^ 21/09 Mjo, jag drog också igång och lirade lite när dom släppte det gratis. Min första tanke när jag startade spelet var ,BF 1942 har inte åldrats väl ! Men jag spelade inte så mycket BF 1942 när det begav sig. Körde mest mot bottar och några enstaka lanmatch... 20/09 Jo, har spelat en del nu det senaste. Blev ju gratis för ett tag sedan så enklare att få med kompisar :D Blir dock aldrig samma grej igen.. synd :( 20/09 är du på riktigt eller ? det gnället är överallt. 20/09 Battlefield 2->ArmA II->ArmA3 Battlefield 3 är inte ens uppföljaren till Battlefield 2. Call of Duty går ej att jämföra med ArmA-serien, men jag tycker att det som gjorde Battlefield till just Battlefield var ju taktiken och samarbetet. Och att man fick... 20/09
Skicka en rättelse