"Inte byggt för att vara free-to-play", säger Blizzard som fortsätter planera för en prenumererad World of Warcraft-framtid.

#Blizzard har inga planer på att slopa månadskostnaden för World of Warcraft. Det är ju annars lite av en trend i mmo-branschen, där tungviktare som #Guild Wars 2 varit gratis att spela redan från början och #Star Wars: The Old Republic gav upp betalkravet efter mindre än ett år.

Men trender och sjunkande spelarantal till trost kommer det fortsätta kosta en dryg hundring per månad att uppleva Bllizzards massiva succé. Ett skäl är att World of Warcraft inte är byggt för att vara free-to-play, det berättade J Allen Brack, produktansvarig hos Blizzard, för Eurogamer under helgens Blizzcon-mässa i Anaheim, USA.

– Spelet är inte byggt för att vara free-to-play, säger Brack. Vi skulle behöva bygga om spelet ganska märkbart för att göra det till free-to-play. Och det är inget vi planerar för närvarande.

Star Wars: The Old Republic drog inte tillräckligt många spelare för att betalmodellen skulle vara lönsam, och efter tio månader blev spelet gratis.

Som fotnot finns det en gratisversion av WoW, nämligen Starter Edition som med vissa begränsningar låter dig lira gratis upp till level 20.

Det planeras för övrigt flitigt inför framtiden. Dels snickras det på #World of Warcraft: Warlords of Draenor, den femte expansionen som avtäcktes i fredags, och dels skapas massor av material för World of Warcraft överlag.

– I fråga om innehåll och utveckling har vi större resurser än någonsin för att skapa innehåll till World of Warcraft, säger Blizzard-chefen Mike Morhaime. Så vi förväntar oss att fortsätta ha ett långt, lyckligt liv.

Warlords of Draenor tillkännagavs i fredags.

Förra veckan berättade Blizzard att 7,6 miljoner betalar för att spela World of Warcraft varje månad. Det är en nergång på 100 000 sedan juni, och ungefär en tredjedel av spelarna har gått vidare sedan toppnoteringen på 12 miljoner hösten 2010. Ändå är 7,6 miljoner spelare siffror andra mmo-spel bara kan drömma om, och förmodligen kommer Warlords of Draenor hjälpa till att hålla spelet lönsamt ytterligare något år.

Vet. Hemskt är det. Om det är något som kommer ta död på WoW förr eller senare så är det Activision/Blizzard själva. Finns inget annat mmo som kommer ha ihjäl wow utan det blir självmord genom p2w förr eller senare. Girigheten har inget slut. 13/11 F2P = P2W Ta månadskostnaden för wow x antalet aktiva spelare = fast månadsintäckt. Väldigt förenklat 100kr x 500.000 spelare = månadsintcäkt på 500 000 000. F2P = fast månadsintäkt 0kr. Blizzard måste alltså förlita sig på att folk köper F2P saker för... 12/11 PoE har ett bra system men vad du ej förstår som jag sa ovan är det FORTFARANDE p2w. varför? Jo för mer inventory gör att du kan ha fler items i din chest och kan du spelet väl vet du att detta är lite p2w. och faktist en jävligt stor fördel, och btw... 12/11 Path of Exile / https://www.pathofexile.com/ Säger hejsan, angående ditt argument att alla F2P spel är p2w. - Allt du kan köpa i affären är Cosmetics eller större utrymme i din kista. Och där finns absolut ingen anledning till varför du skulle behöva... 12/11 Det kommer mer. Blizzard jobbar och testar just nu en ingame cash shop som förmodligen kommer gå live till nästa expansion eller tidigare. 11/11 Skönt. Vi vill inte ha mer P2W i wow, det är illa nog som det redan är. 11/11 Du kan inte vara allvarlig? först och främst, vad ska dom göra som kostar som inte cashar in redan? dom har flytta gubbe race/faction change. köpa guld? förstör ekonmin, skins förstör hela arbetet med att ha en gubbe sedan vanilla och gear att använda... 11/11 För att blizzard har sagt det 11/11 Jo men man har ju redan köpt de expansionerna, när de kom :) Jag spelar inte idag såklart, men jag kanske skulle om det kostade lite mindre. Min ekonomi är inte direkt toppen så jag får välja mina utgifter noga. Då känns det lite mer vad allting kostar. 11/11 varför skuolle de vilja ha free 2 play när de tjänar svin bra med pengar på att inte ha det? 11/11
Skicka en rättelse