Valve vet hur man plockar pluspoäng hos en irriterad spelarskara.

Veckans stora nyhet om att Youtubes innehållsgranskning blivit hårdare möts idag av ett uttalande från Valve som dryper av lättplockade godwill-poäng.

– Vi uppmuntrar våra spelare att göra videos med hjälp av vårt innehåll, såsom genomspelningar eller instruktionsfilmer. Vi har inga problem med att dessa filmer publiceras på era hemsidor, Youtube eller liknande tjänster.

Däremot får du inte ta betalt för att visa upp dessa filmer, eller sälja dem till tredjepart eller licensiera dem. Att genom till exemepel Youtubes partnerprogram få en del av annonsintäkerna är dock fritt fram, så länge musiken du använder ägs av någon annan. Såklart.

Sån är världen så länge vi accepterar det 15/12 nä men det är precis de som är deras jobb. get me the money! och därför bitchar dem så mycket som möjligt! kvittar vad vi vanligt folk tycket. har nån rätten till något så kommer dem kräva de. sån är världen. 15/12 Och inte heller ser jag att det skulle vara ett problem att någon gör en YT video där hen kommenterar/recenserar ett spel samtidigt som hen tjänar pengar på reklam när folk tittar på klippet. Folk tittar inte på det för musiken som körs i bakgrunden av... 15/12 Att automatiskt få alla de annonsintäkterna som videoskaparen annars skulle ha fått är dock inte rätt. 14/12 ja absolut de ska inte gå över styr, men när folk börjar tjäna pengar på deras produkter utan tillstånd så börjar det bli "allvarligt" och man måste ju dra gränsen nånstans... vissa företag skiter helt i de, och andra gnäller för det minsta. men jag hål... 14/12 Haha det bästa jag har sett på länge! Tack för ett gott skratt. :) 14/12 Men way-to-go Valve. Klart det är gratispoäng...alla som inte kammar hem poäng på detta är ju inte riktigt kloka. Här behöver man ju inte ens anstränga sig, bara "näe, men jag tror vi hoppar det där tramset va?" 14/12 Skulle du känna dig manad att betala en artist för att du visslar eller nynnar på dennes låt offentligt? Alla scenarion där någons låt spelas kan inte dras över en kam. Tänk dig att di släpper ett YT klipp och IKEA hör av sig med ett skadeståndskrav för... 14/12 Det får Fz att se ut som ett gäng Valve-Fanboys... 14/12 Valve! <3 13/12
Skicka en rättelse