Här på FZ ligger vi inte på latsidan, inte ens julfirande eller helgdagar kan få våra spelälskande hjärnor att sluta tänka på vårt älskade medium. Faktum är att vi, trots de oöppnade paketen under granen, redan börjat fundera på vad det är som kommer hamna högst upp på önskelistan 2014.

#Homeworld: Shipbreakers
Johan Olander
Jag var en av dem som satte kaffet i halsen när spelet, med den dåvarande titeln Hardware: Shipbreakers, visades upp för första gången. Du kunde riktigt ta på den patenterade Homeworld-atmosfären, och det var inte mer än rätt att #Gearbox Software lånade ut namn och resurser. För ärligt talat, det är få spel som ens kommit i närheten av #Relic Entertainments fantastiska strategititel.

Bubblare: #Stonehearth, #The Wolf Among Us, #Dragon Age: Inquisition, #Tom Clancy's The Division.

#Wildstar
Mattias Frost
2013 har varit ett riktigt slött år på mmo-fronten. Förutom några timmar i free-to-play-versionen av koreanska Tera har jag mest gått och suktat efter Wildstar – som retsamt nog sköts upp till 2014. Nästa år är det alltså dags att beträda planeten Nexus i vad som förhoppningsvis blir ett charmigt onlinerollspel med stor känsla för detaljer och mycket end game-material.

Bubblare: #Mario Kart 8, #The Elder Scrolls Online, #Titanfall, #The Sims 4, #Broken Age, #The Witness

#The Witcher 3: Wild Hunt
Fredrik Eriksson
På ren svenska: Jag är så in i helvete förälskad i #CD Projekt. De lyckas blanda storhetsvansinne med ödmjukhet och deras vilda jakt på ett tidlöst rollspelsepos tycks vara på väg att förverkligas i och med The Witcher 3: Wild Hunt. Om Geralt ligger under min gran nästa år kommer jag vara en mycket lycklig människa.

Bubblare: #The Walking Dead: Season Two, #The Wolf Among Us, #Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure, #Final Fantasy XV