I onsdags uppdagades det att hackers tagit sig in på Kickstarter. Företaget kastade snabbt ut dem och stärkte sedan sina säkerhetsåtgärder, meddelar vd Yancey Strickler i ett inlägg på Kickstarter-bloggen. Strickler betonar att det inte stulits några kreditskortsuppgifter, och att det bara är två konton där de hittat spår av oauktoriserade aktiviteter.

Men även om ditt kreditkort är säkert så har hackarna kommit över andra uppgifter, närmare bestämt användarnamn, email, adresser, telefonnummer och krypterade lösenord. Med andra ord är det hög tid att byta lösenordet innan någon lyckas knäcka krypteringen. Loggar du in via Facebook berörs du inte av lösenordskrånglet, utan kan köra på som vanligt.

Läs mer på Kickstarter-bloggen.

Man kan aldrig vara 100% säker från hacker om du inte visste det... 17/02 Göra från början? Hur ska de fixa ett säkerhetshål de inte vet om? SÅKLART fixar de alla säkerhetshål de känner till, gör systemet så säkert de kan osv, men om X antar hackers håller på i Y antal månader, så KOMMER de hitta något sätt att ta sig in. Så... 16/02 enligt secunia, ja. och det där visar bara det sista året. och hur stor är användarbasen för respektive webbläsare. som sagt - vilseledande! 16/02 IE: http://secunia.com/factsheets/IE-2011Q4.pdf 38 vulnerabilities last 12 months Firefox: http://secunia.com/factsheets/Firefox-2011Q4.pdf 96 vulnerabilities last 12 months Chrome: http://secunia.com/factsheets/Chrome-2011Q4.pdf 321 vulnerabilities las... 16/02 det där är vilseledande. firefoxen är bland de säkraste webbläsarna. en viss version av firefox kan ha läkt som ett såll, men det har alla webbläsare varit med om, de som levt länge nog vill säga. 16/02 Sedan när har en hacker varit "respektfull" mot någonting? 16/02 Hittar inte när jag söker. Sweclockers hade länk till någon som gjort tester för säkerheten i browsers och firefox var sämst om man stängde av Active X i IE. Länken tror jag var 1 eller 2 år gammal så den kanske inte stämmer. 16/02 Klart dem lär sig, men bara för det är ju inget 100%igt. Finns ingen som kan stoltsera med att något är 100% säkert, möjligen 99,99% men det kommer alltid finnas folk som försöker bryta sig in, hacka, råna osv oavsett om det gäller digital säkerhet elle... 16/02 När jag var ung så var det respektfullt och coolt att vara en hacker.. Not so much today. -_- 16/02 Jo, men om "företaget har nu stärkt sina säkerhetsrutiner" så kan ju en sådan fråga vara relevant. Varför i helvete gör de inte det från början? Blir aptrött på att behöva byta allt eftersom stora företag blir hackade. 16/02
Skicka en rättelse