Sonys senaste konsol säljer över förväntan, och bättre lär det bli när den släpps i Japan i helgen.

Playstation 4 sålts i 5,3 miljoner exemplar sedan världspremiären den 15 november förra året. Det innebär att ytterligare 1,1 miljoner enheter sålts sedan den senaste redovisningen i början av januari. Det innebär också att PS4:an säljer bättre än väntat.

Sony hade räknat med 5 miljoner sålda konsoler den sista mars, men det målet är alltså redan överträffat. Och eftersom PS4 har premiär i hemlandet Japan först nu på lördag lär försäljningen gasa iväg ytterligare.

De senaste siffrorna från #Microsoft-lägret är 3,9 miljoner sålda Xbox One-konsoler, och de redovisades den 23 januari. Sonys nya siffror är från den 8 februari, och i rättvisans namn ska generationskamraten Wii U också nämnas: vid nyår 2013 hade #Nintendos drygt årsgamla konsol sålts i 5,8 miljoner ex.

PS4:ans och Xbox Ones säljsiffror kan inte jämföras rakt av, då de båda konsolerna släppts på olika marknader (Xbox One finns t.ex. fortfarande inte i Norden eller Japan, PS4:an inte i Japan) och båda konsolerna har under perioder varit slutsålda. Vi bör vänta tills båda maskinerna kan köpas utan krångel i valfri butik i jämförbart antal länder innan stundens vinnare utses.

Japanlanseringen streamas nu: http://live.nicovideo.jp/watch/lv167370251 Edit: ...och här: http://www.ustream.tv/ps4cd 21/02 Vad är ett originalpris? Återförsäljare får riktpriser som de kan välja att följa eller inte. Detta är exakt samma pris som vid release. Killzone-bundlen är faktiskt billigare än det var att köpa PS4 och KZ vid release (om man inte hade fått det tidigar... 20/02 Xbox One är ju släppt på de marknader där MS haft ett försprång och har inte "rockat sönder" någonting. Den har sålt bra även om (som du själv bevisar) en hel del av de sålda exemplaren faktiskt har gått till de marknader där den inte är släppt än. 19/02 Ser bra ut, Xbox kommer rocka sönder ps4 när den släpps. Har ett Xbox one så jag vet. 19/02 Mycket möjligt, Men jag sitter inte på nån monster-PC så personligen kommer det inte bli ett PC köp. 19/02 Det är för alla deras sektioner. Där har deras TV apparater sektion bland annat gått med brakförlust. 19/02 Dock är inte de orginal priser. 19/02 Har du över huvud taget orkat gå in på prisjakt? CDON har haft dem inne i flera veckor, och de är inte ensamma. Dessutom finns Killzone Bundle på CDON, Webhallen, Media Markt, etc. Vill du ha en är det bara att röra på fläsket... 19/02 PS4 är bättre rent prestandamässigt och Microsoft schabblade bort sin marknadsföring ganska rejält. PS4 är ju också billigare för man slipper obligatorisk Kinect - Något jag ser som en double win för PS4. Jag skulle inte vilja ha Kinect och definitivt... 19/02 Gå in på närmaste media markt. Jag vet att butiken i örebro har ps4or men skulle inte bli förvånad i fall fler av deras butiker har ett litet lager. 19/02
Skicka en rättelse