Att jobba på ett spel i flera år och sedan se hur det får ljummet omdömde, eller till och med sågas, kan inte vara särskilt kul. Det är ungefär vad som hänt med nyss släppta #Castlevania: Lords of Shadow 2, där kritiken varit blandad. #Mercury Steam-chefen Enric Alvarez ger svar på tal i en intervju med spanska Eurogamer, där han kommenterar framförallt Edge som gav spelet 4/10 i betyg:

– Jag tycker att det är väldigt orättvist. Man måste vara blind eller korkad för att ge 4/10 till ett spel med sån här kvalitet. Med 4/10 tror folk att det är ett skräpspel med trasig spelmekanik och hemsk grafik. Hade jag recenserat spelet hade jag vetat om dessa saker, och jag tycker inte att LoS 2 förtjänar det betyget.

Alvarez säger också att recensioner bör vara mer objektiva, att spelpressen generellt inte förstått detta och att låga betyg ofta är resultatet av att en skribent inte förstår sig på spelet i fråga.

Läs mer på Pcgamesn.

Alltså, det är inte svårt att se var Castlevania-chefen kommer ifrån. Att göra ett spel är inte riktigt samma sak som att bara ord-bajsa fram en låt eller något liknande. Det är jättemånga programmerare och designers jobb som är på spel när låga betyg... 07/03 Man har fortfarande piskan, men där är fiender som har moderna vapen. Spelet utspelar sig i både nutid och tidshoppande i Draculas minnen. Jag tyckte spelet var riktigt bra (8/10), bara lite besviken på att man byta bort Quest/Chapter-systemet mot Metro... 07/03 bra idé. en text kan man bilda sig en uppfattning om även utan att väl känna recensenten, en siffra är absolut och måste värderas mot vad av denne man redan läst. och det måste vara en hel del i det senare fallet. 07/03 Det är bara att gå vidare min gode vän, och lämna spelet till oss andra hardcore gamers som gillar det skarpt! :D 06/03 Så bara för att du inte gillar serien så ska den få 3/10? Vilken tur att du inte recenserar spel då. Nu finns det ju folk som faktiskt gillar spelen och då kan det vara bra för oss o få en recension som ger sina + & - baserat på storyn, gameplay, om det... 05/03 En utmjölkad spelserie, som är uppbyggd av 32 spel om en sabba vampyr, med Marvel Proportioner, ska enligt mig inte få mer än 3/10 enligt mig. Och det är ingen bra spel design, eftersom det är flera tutorials runt om i spelet. Du måste typ när du lärt... 05/03 Jag hade önskat att alla betygsskalor togs bort helt och hållet så alla faktiskt blev tvungna att läsa recensioner och bilda en egen uppfattning utifrån det istället för betyget. Det är lätt hänt att ett spel man skulle tyckt om glider en mellan fingrar... 05/03 det tokiga blev mao helt enkelt bara inverterat då.. ;) https://www.youtube.com/embed/4DzcOCyHDqc 05/03 Är för trött för att läsa igenom allt men jag har klarat ut spelet och Jag kan inte minnas att man springer runt med en AK... Vissa monster har skjutvapen, men sedan utspelar sig spelet i modern tid. Din ikoniska piska är där hela tiden 05/03 En recension är i sin natur en analys med ett omdöme, så ja, naturligtvis innehåller den objektiva delar, men de delarna är fria att presenteras med personlig vinkling, det är inte tillåtet i exempelvis en uppsats där ens tes hela tiden måste garderas... 04/03
Skicka en rättelse