Inom kort släpps 17 Unity-titlar till Wii U. Och det är bara början.

Ljuva indietider väntar alla Wii U-ägare. Enligt #Nintendo Americas Damon Baker kommer sjutton Unity-utvecklare titlar släppas inom de kommande månaderna.

– Och därefter har vi ytterligare femtio på ingående. Så vi har med andra ord massvis med Unity-titlar som är på väg, berättade han under GDC.

För två år sedan avslöjade Nintendo att de slutit ett nytt avtal som lät användare av Unity-motorn att bygga sina titlar till Wii U. Merparten av dessa utvecklare är oberoende och således väntar en indieexplosion till Wii U. Bland titlarna hittar vi #Ittle Dew (bilden), #Armillo och #Monkey Pirates. När avtalet blev klart konstaterade Nintendos big boss Satoru Iwata:

– Det finns över en miljon Unity-utvecklare där ute, varav många är baserade i länder där dedikerade spelmaskiner inte är särskilt framgångsrika. Vi vill ge de här utvecklarna möjligheten att släppa sina spel till Wii U.

Om Nintendo får som de vill kommer också 3DS få Unity-stöd i framtiden även om de inte kan bekräfta något i dagsläget.

Blackberry är på god väg, och desseutom har wii-u redan ätit up stora delar utan deras (av vissa personer grovt överdrivna) sparkapital. Finns ju den faktorn också. 25/03 Å andra sidan finns studier och statistik som visar att Japanska företag historiskt har väldigt låg aktieutdelning jmf. med t.ex. Svenska och Amerikanska. Alla följer inte samma ekonomiska teorier vettu :) *edit* Alltså låg som i procentuell andel av... 25/03 Jag har även lite svårt att se att aktieägarna tillåter ett företag att sätta undan så mycket pengar på banken istället för att ge dem aktieutdelning. 25/03 Fast det där är helt felaktigt. Finns inte en chans att ägarna kommer tillåta Nintendo fortsätta förlora pengar hur länge som helst. Det är många företag som "gått under" ganska snabbt för att de inte hängt med i utvecklingen. Detta trots massa pengar... 25/03 Jag läste om det nyligen så borde vara rimligt att den släppts då ju hehe. Men men, nog om att sia WiiUs framtid, Spelen till WiiU som behövs kommer ju trilla in allt eftersom så då märker vi nog om den simmar eller sjunker. 24/03 Behöver inte ingnorera det faktumet. Surgubba vidare du. 24/03 Låt os villigt ignorera det faktum att den säljs ut snabbare än fan och att deras tillverkning inte kan hålla jämna steg med efterfrågan. Medans wii-u's har suttit och ruttnat på hyllorna i månader. 24/03 Har PS4 ens släppts i Japan ännu? Jag hörde de skulle släppa den i Japan sist eftersom konsolen ändå fokusera på västerlänningar. 24/03 http://25.media.tumblr.com/7b4135f241bb0f6cce11615960e221a6/tumblr_n2p848EVo71rw70wfo1_500.png 24/03 Men du, låter ju mest bittert än något annat. Och ja du talar ju ingen sanning här direkt, för du pratar om en upplevd tolkning utan ens ge några belägg för din poäng. Inte för att jag säger WiiU har fått enorma framgångar, men samtidigt finner jag det... 24/03
Skicka en rättelse