En grävlingmors liv är svårt och kan vara präglat av sorg. Det fick vi lära oss i #Might and Delights #Shelter, en gripande skildring av en grävling och hennes kull. Nu avslöjar den svenska studion att vi får en uppföljare till hösten och till pc, men den gången i rollen som en lodjurshona.

I #Shelter 2 är djuret till en början dräktigt och förbereder inför den stundande födseln. När väl kullen föds är det hennes – alltså ditt – jobb att se till att ungarna fåt mat och vatten samt skydda dem mot naturens hårda verklighet. Och den här gången ser upplevelsen ut att bli betydligt öppnare och råare än sist.

"En kraftfullare upplevelse"

– Grejen med Shelter är att skydda din familj och hålla den vid liv. Men vi har beslutat att låta djuret själv hålla i taktpinnen den här gången. Grävlingens äventyr var långsamt och linjärt. Men med lodjuret blir Shelter 2 en betydligt kraftfullare upplevelse där jakten på byte får en större roll, säger Anders Westin, chef på Might and Delight.

Spelet baseras på lodjurets sanna natur och Westin lovar att det är ett äventyr i sig att utforska landskapet och leta efter mat.

– Det är fantastiskt att se hur det kommer till liv i spelet, säger Westin avslutningsvis.

Undertill kan du se både den första teasern och flera bilder.

De är inte bara lodjur, de är rovdjur också.

Shelter 2 kan bli 2014 års stora naturupplevelse i spelvärlden.

Might and Delight ser ut att bjuda på mäktiga samt ljuvliga vinterlandskap.

"Åh, söta katter!", utbrast delar av FZ-redaktionen.