När Luke Hodorowicz utvecklade den medeltida och stenhårda stadsbyggaren #Banished hade han inte multiplayer eller stöd för modifikationer i åtanke. Men under resans gång knåpade han ihop ett verktyg för att skynda på utvecklingsprocessen, och det visade sig att det dessutom kunde passa väl för att låta användarna skapa modifikationer.

Han håller just nu på att förfina de verktygen, samt skapa exempel och dokumentation så att spelarna enkelt kan komma igång. Ett problem han försöker lösa är att få många modifikationer att köra samtidigt, vilket ju är vanligt förekommande.

Det finns ännu inget datum för när arbetet ska vara klart, men det går att läsa mer om processen hos PC Gamer.

Hehe, ni nöjer er med det lilla utbud som finns i spelet och blir jätteglada när det blir modstöd (vilket är självklart eftersom det såklart behövs mer innehåll). Jag förväntade mig mer för 200 spänn. Och eftersom ni alla verkar ha fått solsting så kans... 13/07 Haha, nu blir alltså gamers inte ens nöjda när modstöd läggs till, utan då är det plötsligt "outsourcing av nytänkande" istället. Herrejävlar vilka vettlösa gnällspikar somliga är. 11/07 Skevt tänkt av dig, personen kommer ju inte precis sluta komma med nytt material. Att ett spel får modd stöd är ju bara positivt. 10/07 Ja, jag ser att du är förvirrad. 10/07 Hur förhåller man sig ens till ett sånt inlägg? Gjorde du en bamseby på första försöket, typ inom tidsramen av en timme? förstår din besvikelse isf. Du läste att det är en kis som gjort spelet också va? Saker har väl inte tendens att gå jättefort då.... 10/07 Efter att ha "klarat" spelet så känner jag inget behov att överhuvudtaget köra om det eftersom det inte gav något. Missförstå mig rätt nu: jag tyckte det var kul i början, mitt argument är bara att i längden så funkar det inte. Iallafall för mig. 10/07 Antar att du aldrig körde i bergiga områden med hårt klimat? 10/07 I början var spelet spännande, men sedan när man hittade balansen, så att folket inte svalt hela tiden, så blev spelet otroligt dåligt och tråkigt. Och nu med detta om mod-stöd så inser man att han inte tänker lägga till något nytt utan outsourcar nytän... 10/07 Workshop ftw! 10/07 YEEEEEES! Hoppats på det här sedan release, precis som Fleshcutter sa så blir det tråkigt i längden då det finns lite för lite byggnader och saker att göra. Hoppas innerligt att vi får se massvis av fantastiska moddar nu som gör så att man kan plocka... 10/07
Skicka en rättelse