Valve gör det enklare att hitta i den massiva spelkatalogen, som nu har 100 miljoner användare.S

#Valve gjorde i natt en stor uppdatering av Steam, och du möter nu ett nytt ansikte när du surfar in på nätbutiken. Tanken är att det ska bli enklare att hitta i det massiva och ständigt svällande Steam-biblioteket.

Steam Discovery Update kallas nyversionen och den innehåller ett omgjort rekommendationssystem som ger köptips baserat på vad du spelat och gillat. En annan högintressant nyhet är Steam Curators, ett rekommendationssystem som låter vem som helst starta en grupp som ger tips om spel, och intresserade kan sedan följa dessa rekommendationer.

Om funktionen faller väl ut finns snart mängder av tipsare som passar just din spelsmak, och oblygt nog tipsar vi dig om att följa FZ-redaktionens Steam Curator-grupp.

Ett mindre behagligt scenario med Curator är att stora tipsare lockas med pengar av uppmärksamhetstörstande utgivare för att lyfta fram just deras spel, men vi ska inte måla den onde på väggen riktigt än.

Sedan starten 2003 har Steam blivit ett allt viktigare alternativ till traditionella fysiska spelbutiker, och de senaste åren har utbudet formligen exploderat. I nuläget finns över 3700 titlar att välja mellan, och enligt Valve har Steam över 100 miljoner aktiva användare.

Skicka en rättelse