Under årets Blizzcon-mässa gjorde #Blizzard något så oväntat som att utannonsera att helt nytt spel. #Overwatch är ett färgglatt och lagfokuserat actionspel, vilket fått folk att dra paralleller till #Team Fortress 2. Men i en intervju med pcgamesn försäkrar game director Jeff Kaplan att Overwatch inte är någon billig kopia:

– När ni spelar spelet tror jag att ni kommer märka skillnaderna mot Team Fortress 2. Visst, det finns likheter i lagbaserade objectives, men redan nu har vi 12 hjältar att visa upp. Team Fortress 2 gör något väldigt annorlunda. De har nio roller som du kan skräddarsy; din demoman kan plötsligt börja rusa runt med ett svärd. Men vi går i en annan riktning än dem.

Han förklarar vidare att rörlighet är en stor del av Overwatch. Det handlar inte, likt många andra shooters, om att enbart rikta bössan mot folk och krama avtryckaren. Vissa karaktärer kan till exempel flyga, och förmågor ska spela en stor roll. Du kan lära dig mer om karaktärernas styrkor i vår matiga artikel där alla presenteras med filmklipp.