I vissa fall flera gånger snabbare än Directx11 – utmanar AMD:s Mantle-teknik i nya tester.

Mängden teraflops i våra grafikkort trycker ur sig fortsätter att öka men samtidigt finns det parallella landvinningar på att faktiskt utnyttja den befintliga beräkningskraften i kiselplattorna. Microsoft hävdar till exempel att Xbox One kommer att prestera dubbelt så bra med Directx 12 och att tekniken ökar prestandan med 600 % i jämförelse med Directx 9.

Tester på Anandtech visar att såväl AMD- som Nvidia-kort blir mycket effektivare med Directx 12 och i många fall rör det sig om fördubblingar av bilduppdateringen i jämförelse med föregångaren Directx 11. Mantle, AMD:s egna sätt att pressa ur mer kräm ur hårdvaran, presterar bara marginellt bättre i Star Swarm-testet.

Så vad detta innebär är att API:t är mer hårdvarunära men med lite failsafe eller har dom släppt tyglarna helt? 13/02 ÄNTLIGEN! Nu blir det 600% mer gräs i gta v... Eller så är det 600% sskitsnack. Den som lever får hepatit C. 11/02 Har inte så stor koll i detta ämne men kommer inte Xbox One bli överlägsen i jämförelse med ps4? Eller kommer ps4 också använda sig utav directx12? 10/02 När MS introducerade sin version av HAL i Windows NT så hade man i princip ett vattentätt system. I alla fall teoretiskt så går det inte att krasha genom hårdvaran. Problemet är att det blev långsamt. Oerhört långsamt, vilket normalt sett inte spelar... 10/02 Vet inte vilken bubbla du lever i men det är snarare tvärtom, ingen vill ha med OpenGL att göra, andelen spel på Steam mfl. för OSX och Linux är ju försumbara och antalet instruktioner i OpenGL är bara en bråkdel av av DirectX hanterar. OpenGL kan få... 09/02 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_OpenGL_programs 09/02 Så ett lågnivålib ger bättre prestandaoptimeringsmöjligheter än ett högnivålib. Stoppa pressarna :) Det finns en anledning till att assembly inte är det mest populära utvecklingsspråket trots att det troligtvis är det minst prestandakrävande valet, om... 09/02 Är helt klart en förbättring. Men blir det en sån där Windows 10 grej kommer det ta lång tid innan utvecklarna vill överge marknaden med Windows 7 användarna. Vi måste tänka på att rätt många av dagens spelare inte vill eller har lust att uppgradera sin... 09/02 Lyckas de fördubbla prestandan med ny mjukvara ca två år efter konsolen släppts så måste de ha gjort ett riktigt uselt jobb förut. 09/02 Så sant så. 09/02
Skicka en rättelse