Författaren Terry Pratchett har gått ur tiden. Han diagnostiserades med alzheimers för åtta år sedan men fortsatte under tiden att skriva böcker, den sista boken i Discworld-serien hann bli klar och släpps i september. Om du spelade på 90-talet minns du säkert också de spel som baserades på den omtyckta serien, bland annat flera peka-och-klicka-äventyr.

Det var anledningen varför PC Gamer valde att fronta författaren på det allra första omslaget av tidningen som publicerades 1993 och som en hyllning har intervjun därifrån återpublicerats på deras hemsida. Pratchetts kärlek till spel var tydlig och han nämnde bland annat #Wing Commander, #X-Wing och #Prince of Persia som favoriter. Tetris beskrev han som "ett datorvirus människor kan få".

Den kärleken smittade även av sig till hans dotter Rhianna Pratchett som inledde karriären som speljournalist men som sedermera blev manusförfattare som bidragit till bland annat #Mirror's Edge, #Bioshock Infinite och nyversionen av #Thief. Det var också hon som låg bakom storyn i nya #Tomb Raider samt den efterlängtade uppföljaren #Rise of the Tomb Raider.

Hans assistent annonserade författarens bortgång på följande vis.

TACK! Äntligen någon som skriver vila i frid. 15/03 Ok. 14/03 Bästa böckerna jag någonsin läst. För alla er som inte läst dom har några av ert livs bästa stunder framför er! Förbokat hans nyaste bok, finns inget jag ser så mycket fram emot som den! 13/03 Jag satt ner med honom för en intervju way back when när han just hade släppt ett av sina första spel (känns som att det var till PS1 men det kan ha varit till PC). Samtidigt hade också det som skulle bli min favorit-bok kommit - Interesting Times. Som... 13/03 ett minne som slår mig med...trodde på allvar det var en tjej som skrev dessa böcker först^^ 13/03 Jag kan bara hålla med dig, jag är avundsjuk på alla som läser hans böcker för första gången. Fantastiska böcker med underbara karaktärer. R.I.P. Sir Terence "Terry" Pratchett, tack för allt! 13/03 FaceBook översvämmades av länkar häromdagen och jag bara... vem var det? Är inget fan av fantasy eller sci-fi så det är väl därför... men man kunde väl haft någon aning ändå. 13/03 spenderade 6 månader med trasig knä..hans böcker gjorde livet bra möe lättare. du kanske får bli nya mort :D synd att Rite of AshkEnte inte fungerade för dig 13/03 R.I.P. En mästare har gått bort. Tack för många timmar med underhållning och skratt. Till alla er som inte läst något av honom. Börja läsa...och helst på engelska. Jag är avundsjuk på alla de som får läsa böckerna för första gången... 13/03 Vilket fantastiskt sätt att annonsera hans död. Jag blir lite rörd. 13/03
Skicka en rättelse