Författaren Terry Pratchett har gått ur tiden. Han diagnostiserades med alzheimers för åtta år sedan men fortsatte under tiden att skriva böcker, den sista boken i Discworld-serien hann bli klar och släpps i september. Om du spelade på 90-talet minns du säkert också de spel som baserades på den omtyckta serien, bland annat flera peka-och-klicka-äventyr.

Det var anledningen varför PC Gamer valde att fronta författaren på det allra första omslaget av tidningen som publicerades 1993 och som en hyllning har intervjun därifrån återpublicerats på deras hemsida. Pratchetts kärlek till spel var tydlig och han nämnde bland annat #Wing Commander, #X-Wing och #Prince of Persia som favoriter. Tetris beskrev han som "ett datorvirus människor kan få".

Den kärleken smittade även av sig till hans dotter Rhianna Pratchett som inledde karriären som speljournalist men som sedermera blev manusförfattare som bidragit till bland annat #Mirror's Edge, #Bioshock Infinite och nyversionen av #Thief. Det var också hon som låg bakom storyn i nya #Tomb Raider samt den efterlängtade uppföljaren #Rise of the Tomb Raider.

Hans assistent annonserade författarens bortgång på följande vis.