Igår avtäcktes #Star Wars: Battlefront med en trailer som visar vad motorn går för. FZ:s Tobias Garsten var på plats i Anaheim, USA när det hände, och hans intryck kan du läsa om i vår matiga förhandstitt.

För att komplettera med ytterligare information om det kommande storspelet är det bara att rikta blicken mot Niklas Fegraeus Twitter-flöde. Han är design director för spelet och svarade under gårdagen på ett lass frågor.

Bland annat får vi veta att Playstation 4- och Xbox One-versionerna av spelet siktar på en bilduppdatering på 60 fps. Det kommer också finnas split-screen för de som vill spela lokal co-op, detta i ett spelläge som kallas för missions och går att spela mot bots.

Den ursprungliga trilogin är fokuset för spelet som kommer ha mer än åtta kartor vid lanseringen (vilket antyder dlc-paket). Vi kommer kriga över fyra ikoniska planeter och ska kunna skräddarsy våra karaktärer för att passa den personliga spelstilen. Darth Vader och Boba Fett är bara de första utannonserade "hjältarna" som går att spela som – fler kommer avslöjas senare, och hur man spelar dem beror på vilket spelläge man befinner sig i.

Hoppa över till Fegraeus på Twitter för att lapa i dig alla detaljer.