I väntan på nästa storpatch.

The Witcher 3 är apsnyggt.
Jo, det är det! Visst, det är inte lika apsnyggt som i den numera ökända, 35 minuter långa gameplay-filmen som visades upp i augusti 2014, men det är bedårande.

I stora drag är det tre saker som "försämrats" sedan förra året: texturer på byggnader och miljöer är plattare och mindre detaljerade, ljussättningen är inte lika realistisk och antalet föremål i världen och hur snabbt de renderas har dragits ner.

Men CD Projekt är CD Projekt, och det är inte en alltför vågad gissning att de i detta nu sitter och funderar på hur de ska kunna blidka fansen och få kritiken att förvandlas till goodwill. Igår släpptes en pc-patch som förbättrar bland annat gameplaystabilitet och menyhantering. Och samtidigt jobbar man på en mer omfattande patch som enligt uppgifter ska låsa upp alla de inställningar som finns i spelets kod. Detta skulle möjliggöra mängder med tweaks och inställningar för att du ska kunna få The Witcher 3 att se så bra ut som möjligt med de förutsättningar som finns.

Men sen har vi ju mod-communityt. Redan nu finns det flera användbara moddar för den otålige, både grafiska och mer handfasta:

. CineFX v1 – Mod som kobinerar den presets från det berömda SweetFX med en reshader. Med dess hjälp kan du bland annat dra upp upplösningen ytterligare, samt få bort det gulaktiga filter som tycks täcka större delen av spelet. Samtidigt blir det lite skarpare.

. Lower XP thresholds – Tycker du att det tar lång tid att levla i spelet? Då är den här modden något för dig. Den sänker nämligen XP-tröskeln för den som vill göra geralt bättre lite snabbare.

. Wealthy Vendors – En del handelmän har rätt liten kassa, vilket gör att det blir knöligt att kränga alla prylar du hittar. Den här modden avhjälper "problemet".

. Over 9000 – Den här vikt-modden gör att Geralt nu bokstavligen kan bära hela världen på sina axlar, då bärkapaciteten ökar till 9999 enheter. Användbart för hoarders!

Har du några egna tips? Dela med dig i mommentarsfältet!

Det är ungefär så som du beskriver det och det är sant att oavsett om man är CD Project eller Ubisoft så ska man få skit om man ej är ärliga när det gäller t.ex nedgradering av grafik. Jag vill dock minnas att det finns intervjuer med ansvariga designer... 06/06 Saken var ju att folket hade denna uppfattning om hur spelföretag marknadsför med trailers som oftast ser mycket bättre ut än när spelen släppts men det CDPR gjorde var att ljuga och försöka undvika frågan om någon nedgradering flera gånger vilket gjord... 03/06 Sämre grafik än vad man trodde skulle vara i spelet kan försämra sin spelupplevelse. Om man vet att spelet hade snyggare grafik och kunde ha snyggare i slutändan om dom hade fokuserat 100% på en PC version så kan detta göra så sin spelupplevelse påverka... 03/06 Så sant, en absolut självklarhet! 25/05 Tycker knappast det ser "cel-shadat" ut aka borderlands... Witcher 3 ser ju extremt bra ut redan som det är, bara sorgligt att folk gnäller. Det är uppenbart att de handlat om optimering för den stora världen och de har verkligen lyckats, spelet flyter... 25/05 Ett mycket bra inlägg! 25/05 Inga problem som inte går att lösa som jag ser det, finns allt och lite till för den som köpt till pc (http://www.nexusmods.com/witcher2/mods/searchresults/?src_cat=8). Precis som 1 och 2:an så kommer PC-communityt att fixa allt möjligt och lite till... 25/05 Är det frost på växtligheten? Med den inställningen ser det inte ut som sommar längre. Höst eller vinter med vit-ton i det som ska vara grönt och blommande. 24/05 Tycker det i videon ser mycket sämre ut än original. Som vanligt med SweetFX höjs kontrast och det pillas med färgbalansen. Tycker inte det var bättre efteråt. Alldeles för hög kontrast och skarpa skuggor m.m. Om något så ska skuggorna helst göras mjuka... 24/05 Det kräver i stort sett ingenting extra. Tror inte jag får en endaste framedrop av att köra med SweetFX. 24/05
Skicka en rättelse