#Futuremark har släppt en ny version av prestandamätarprogrammet 3DMark. Den senaste instansen går under namnet 3DMark Vantage och är fullt inriktad på DirectX 10, vilket betyder att det endast går att köra om du har Windows Vista och ett hyfsat modernt grafikkort i burken.

Inte helt överraskande krävs också en hyfsat modern maskin för att kunna driva kalaset. Rekommenderade systemkrav är en processor med SSE2-stöd (dubbla kärnor rekommenderas), DirectX 10-kompatibelt grafikkort, 1 GB internminne och Vista med service pack 1 installerat.

Traditionellt har 3DMark släppts både som betalversion och i begränsad upplaga med färre funktioner. Denna gång tillåter demoversionen dig bara att testa programmet en gång, därefter får du hala fram plånboken för att kunna fortsätta testa. Basic-versionen springer loss på 7 dollar.

Om den har stöd för dual core, har den stöd för quad, det handlar om hur appen är skriven för att köras på multicoresystem som räknas, inte exakt hur många cores cpun väl har... 29/04 Fruktansvärt dåligt hantering... Måste skaffa en nyckel för att bara köra det en gång och sidan man får sin nyckel på är nere..... 29/04 Äsch...3DMark...världens sämst optimerade grafikmotor ju...krävs en überdator för att köra demot... ((obs ovanstående textinnehåll kan innehålla spår av sarkasm)) 29/04 Nice ;) Blir att testa de här ikväll. 29/04 Du kan ju inte jämföra hur Vista var för 1+ år sen med hur det är idag, Vista är både snabbare och bättre än XP (har båda XP och Vista i Dual Boot så jag gör tester med båda OS'en).. Visst får man tweaka lite skit i Vista men det tycker jag det är värt... 29/04 Äntligen som man har väntat. Har i alla år använt deras 3dmark trial versioner så jag ser inget fel att dem vill ha in pengar i programmet. Jag betalar gärna för ett etablerat testprogram med överlägsen hårdvaru-jämförelse databas. Testade att Köra på... 29/04 Vet inte hur SP1 till Vista boostat performerance i spel, men varför köra något som ger 20% sämre prestanda i alla spel =( Men visst ser Vista bra ut. Dock förstår jag mig inte på varför den är så seg med att kopiera filer. Kanske värt att installera... 29/04 Ingen som kan lägga upp några snygga screenshots? :) Har inte Vista och tänker inte istallera det (igen). XP tills något bättre kommer är det för min del iaf :heart: 29/04 mjäk 7400p .. min processor som degar ner allt verkar det som :) 29/04 Får väl bli till att köpa det när "Windows 7" kommer :) 29/04
Skicka en rättelse