#DayZ-mannen Dean Hall har skapat en ny spelstudio som arbetar på det nya spelet #Ion. Titeln avslöjades under Microsofts E3-konferens, men förutom själva namnet och en teaser-trailer (se nedan) så var det skralt med information. Nattens pc-konferens bjöd inte på några förödande informationsbomber, men Hall gav oss en gnutta mer information om projektet.

Ion är ett mmo-spel som utspelar sig i rymden, men det ska ändå inte jämföras med #Star Citizen eller #Eve Online. Vi ska få följa med in i rymdstationerna, och kameraperspektivet påminner om det i #Diablo-spelen.

När Hall fick frågan om vilken som är den "bästa buggen" (vilken fråga..) så svarade han att initialt när man klickade på en annan spelare så trillade alla organen ut. Eftersom det är ett spel med en bestående värld så kunde man därmed inte göra någonting när ens hjärna föll ut.

Den naturliga följdfrågan på den märkliga situationen blev om spelet har organsimulering. Och jo, det har det. Exakt vad det innebär vet vi inte, men det låter minst sagt intressant.

Via PC Gamer.

Oh please! Om han lyckas göra en SS13-klon värd namnet så är allt förlåtet. ALLT! 17/06 Förrutom att jag tillsammans med många andra haft ett utav dem mest fantastiska speluplevelser någonsin i Dayz, tja om vi snackar modden åtminstone. Sen gav han tillsammans med personer som Notch nytt liv i spelbranchen. Inte illa för ett hobby projekt.... 17/06 Till Rockets försvar så är det ju så att han halkade in på den här karriären av en slump när hans hobbyprojekt blev populärt. Hans anställning på Bohemia och lojaliteten mot fansen av DayZ gjorde det nog inte helt lätt när framgången öppnade dörrarna... 17/06 Vad är organsimulering för något? 17/06 ska vara likt space station 13 vilket jag tyckte var värt att notera :) 17/06 Därför gillar jag Brian Hicks och Eugen Harton, två av de ledande DayZ-utvecklarna. De har mycket verkstad och lite snack, och även om det tar längre tid mellan patcharna än förr har de mycket högre kvalitet och mer innehåll. De känns mer "down to earth... 17/06 Kommer sluta som DayZ säljer eller lämnar över ansvaret startar nytt early access. 17/06 Dean Hall, killen som snackar skit om andra utvecklare medan han själv inte lyckats avsluta ett enda spel eller mod. -Va e det man sejer om sånna, mycke snack o lite verksta! 17/06 Precis så här kommer ION bli med denna snackpåse: https://www.youtube.com/watch?v=H2TemcJxrhg 17/06 Låter lite som när Terminus utvecklades https://en.wikipedia.org/wiki/Terminus_(video_game) De startade skeppet från en rymdstation och efter 30 sekunder slutade kontrollerna svara, det visade sig att piloten dött av strålningen från motorerna i spelet.... 17/06
Skicka en rättelse