#Cryteks chef Cevat Yerli avslöjar i en intervju med PC Play att företaget i framtiden inte kommer att släppa pc-exklusiva titlar (såsom #Crysis), och pekar på piratkopiering som orsaken. [n=23397 Tidigare] [n=23526 rykten] har gjort gällande att Crysis kan vara på väg till både Playstation 3 och Xbox 360, men Yerli säger att spelet är designat för att vara pc-exklusivt, skulle behöva stora förändringar för att kunna släppas till någon av konsolerna och att Cryteks "interna fokus" inte är länkat till det. Ingen dementi, alltså, men kanske nära nog.

We are suffering currently from the huge piracy that is encompassing Crysis. We seem to lead the charts in piracy by a large margin, a chart leading that is not desirable. I believe that's the core problem of PC Gaming, piracy. To the degree PC Gamers that pirate games inherently destroy the platform. Similar games on consoles sell factors of 4-5 more.

Trist verklighet, men så är det. Jag förstår dem helt och hållet. De kan inte göra spel gratis för de stora massorna. 14/09 Förstår inte va ni blir sura för att exlusiva spel släpps på andra konsoler de förlorar ju inta ni nåt på bara att andra kan spela spelet som inte har råd med dyra datorer skulle det va upp till mig skulle alla spel komma till alla konsoler och PC Synd... 29/07 Jaha då behöver dom lite pengar då. Nu släpper vi crysis till PS3 oxå OMFG *SUCK* kan inte vi PC spelare få ha någonting för oss själva eller ? 07/05 Jaha, nu läser jag rätt... det är inte lätt ibland. Jag tyckte att du skrev att folk i spelbranchen bara jobbar 10-40h i veckan, men du skriver ju "lägg till". ^^ 02/05 Vissa spel är bäst på konsoll, vissa spel är bäst på PC. Så har det alltid varit. När utveckligen går åt det hållet det gör nu är risken att vi PC-spelare får spel som hade varit bäst på konsoll. Vad jag som PC-spelare vill ha är spel som är gjorde för... 02/05 "Snälla lilla han" var kass i matte i skolan? De har nog förövrigt inte lagt ner i närheten av de summor som Crytek lade ner på att utvekla sin cryengine... Och COD4 är ett jäkligt bra spel oavsett motor och likförbaskat sålde de en fjärt på PC jämfört... 01/05 Hehe hur kan det vara HELT när det är 99% ? :D 01/05 Snälla lilla du att Cod4 är gjort på quake motorn betyder inte att de sparat på budgeten eller gjort det enklare för sig, COD1 var möjligtvis inte överdrivet omgjord KOD, men från och med Call of Duty 2 har Infinity Ward i princip kallat det sin egen... 01/05 Min källa: Mina bekanta som jobbar inom industrin. Bra exempel är pågarna på Massive. Edit: Lägg märke till att jag inte sa att det inte finns någon som har 40h vecka - men JAG vet ingen som har det åtminstone. Om de gjorde rätt? Njae, om du kunnat välj... 01/05 Vad har du för källa till det påståendet? Du tycker alltså att att Crysis gjorde rätt? Om 5 år kan man säkert spela det på max... Tycker du verkligen att spelutvecklare ska lägga tid på att göra super-texturer som inte kan användas nu men som kan använd... 01/05
Skicka en rättelse