När vi rapporterade att det ska gå att streama Xbox One-spel till Windows 10 var det många som inte riktigt förstod poängen. "Som att titta på VHS på en 4K-TV" och "som att ta med sin sportbil på bussen" löd några av kommentarerna som pekar på faktumet att man strömmar från den klenare maskinen till den kraftfullare.

Desto gladare tillrop kan det kanske bli när vi nu kan avslöja att omvänd streaming är under utveckling. Alltså möjligheten att streama Windows 10-spel till Xbox One. Xbox-chefen Phil Spencer berättar för The Verge:

"We understand if you're going to go PC to Xbox, we need to get keyboard and mouse working completely so you could play those games. In terms of where we want to go with our platform, those are absolutely in scope of things that we want to do."

Spencer förklarar vidare att utmaningen i streaming från pc till Xbox ligger i encoding och använda rätt bandbredd. Att streama från Xbox One till Windows 10 är mer förutsägbart eftersom hårdvaran alltid är samma i konsolen, medan omvänt är det mer utmanande med olika pc-konfigurationer. Spencer påpekar dock att "utmaning är bra".

Vi får inte veta något släppdatum för funktionen.

Tack till Asgan för detta #nyhetstips!
Eftersom det inte kopplar riktigt efter min tidigare svar, så är det nog ingen idè att jag försöker förklara det hela något mer ingående. ;) 16/08 Vad går du på...? 15/08 Självklart kräver den något som spelar spelet, sluta dumma dig. Dra kablar kan man göra med konsoler också. Alla argument kvarstår alltså. 15/08 Men snälla nån läs på, Steamlink körs antingen trådlöst via router eller med nätverkskabel från routern, HDMI in i tvn, datorn kan stå i vilket rum som helst, och när det gäller kontroller så har den fullt stöd för Xbox one dosa eller en 360 dosa.......... 15/08 Umm, jo, det gör den. Alla argument kvarstår. Man tvingas dessutom använda en kontroll som ser hemskt oanvändbar ut. 14/08 Självklart inte. Det enda detta innebär är att man startar ett spel på sin PC som sedan skickas som video till Xbox One, den skickar i sin tur kontroller-inputs till PCn. 06/08 Jag har en fråga angående detta att man kan streama till xbox ifrån dator och tvärtom. Hur funkar det då med spel som typ bara är till pc och ps4? Kommer man då om man har en xbox one kunna streama exklusiva spel som bara är till pc och ps4? Finns det... 06/08 Steamlink kräver ingen dator vid tvn, Steamlink kopplas in i tvn och den är inte stor ;) 31/07 Som sagt tidigare, HDMI-kabel kräver att man är villig att dra en kabel från speldatorn till TV:n och Steam link kräver en dator istället för konsol vid TV:n. Det negativa med det har redan diskuterats. Tror många kommer använda det, speciellt nu för... 31/07 HDMI kabel? Steam link? Känns som om en minoritet kommer använda detta. 31/07
Skicka en rättelse