När vi rapporterade att det ska gå att streama Xbox One-spel till Windows 10 var det många som inte riktigt förstod poängen. "Som att titta på VHS på en 4K-TV" och "som att ta med sin sportbil på bussen" löd några av kommentarerna som pekar på faktumet att man strömmar från den klenare maskinen till den kraftfullare.

Desto gladare tillrop kan det kanske bli när vi nu kan avslöja att omvänd streaming är under utveckling. Alltså möjligheten att streama Windows 10-spel till Xbox One. Xbox-chefen Phil Spencer berättar för The Verge:

"We understand if you're going to go PC to Xbox, we need to get keyboard and mouse working completely so you could play those games. In terms of where we want to go with our platform, those are absolutely in scope of things that we want to do."

Spencer förklarar vidare att utmaningen i streaming från pc till Xbox ligger i encoding och använda rätt bandbredd. Att streama från Xbox One till Windows 10 är mer förutsägbart eftersom hårdvaran alltid är samma i konsolen, medan omvänt är det mer utmanande med olika pc-konfigurationer. Spencer påpekar dock att "utmaning är bra".

Vi får inte veta något släppdatum för funktionen.