War of Rights är ett indieprojekt med målet att skapa ett multplayer-spel som på ett realistiskt sätt porträtterar vedermödorna för soldater under amerikanska inbördeskriget. Spelet har varit under utveckling sedan 2012, och har gått igenom fler olika faser och skepnader.

Nu verkar dock danska utvecklarna Campfire Games vara självsäkra nog att satsa alla kort på en Kickstarter-kampanj, som drog igång i natt. Spelet lades även ut på Steam Greenlight, där spelare röstar om vilka projekt som ska få leva vidare.

Utvecklarna lär skrämma bort en del casual-spelare med sin ansats om "en nivå av historisk korrekthet som sällan ses i andra spel", men man måste ge dem cred för ansatsen till autencitet. En videosnutt visar till exempel hur spelarna marcherar i formation, och använder alt-tangenten för att hålla sig i raka, ordentliga led.

Gameplay-mässigt verkar det som om spelet koncentrerar sig på oilka nyckelscener i olika slag, där två lag ska erövra olika punkter på kartan. Med tanke på att det tog 20 sekunder att ladda om en musköt kan vi nog förvänta oss en hel del nervpirrande möten.

Inget för ensamvargar eller otåliga Leroy Jenkins, alltså.