Betehsda går ut och småviftar ett varningens finger.

Det är populärt bland pc-spelare att använda spelens inbyggda konsolkommando för att modifiera spelen på mer eller mindre humoristiska sätt. Inte minst Fallout 4 verkar ha lockat fram den kreativa sidan hos spelare, och vi möts av den ena modifikationen efter den andra, utan att Bethesda ännu släppt något mod-kit.

På twitter berättar Bethesdas Pete Hines att PS4 och XB1-pelare inte kommer att få tillgång till konsolkommandon framöver. Han fortsätter med att säga att det inte heller finns något officiellt stöd för det på pc: "Vi rekommenderar inte att man använder konsolkommandon på pc. Och på konsoler är det hur som helst inte tillåtet."

På frågan om varför svarade Hines att användandet "lätt kan förstöra sparfiler, vilket kan bli ett stort problem i spel av Fallout 4:s storlek."

Kanske inte helt otippat, men det är bra med ett varningens finger, speciellt om man inte riktigt vet vad man gör när man använder konsolkommandon.

Fallout 4 släpptes till PS4, Xbox One och pc den 10 november. Den första patchen väntas denna vecka.

vad e kommandot för att ta bort döa kroppar som ligger överallt efter en settlements attack? Jävligt störigt kropparna inte försvinner av sig själv efter ett tag. nm jag hitta bra sett att fixa de på.. 24/11 Har kört med konsolkommandon väldigt mycket, har stött på en drös med saker som varit "blocking progress" typ. Har fått använda moveto npc en hel del och sen använt en massa commandon som tar bort kroppar för alla raiders försvann inte från min ö ibland... 23/11 Spara innan man pillar med sånt kan vara bra. Dock kan pill få konsekvenser längre fram i spelet om man har otur. Tror dock den risken är väldigt liten. 23/11 Lovar detta är något dom skriver för ofta har konsol lirar ingen aning vad dom fifflar med(inte för pc mäniskor är jätteklippska alla vi har våra nötter med :D) Men i mängden kan ni tänka er vad för problem? fallout sabbade min konsol, mitt spel fungera... 23/11 Tyvärr inte i caset jag nämnde fast det skall nog självklart inte vara så, men då Fallout 4 inte är direkt buggfritt vilket garanterat medför vissa problem om man inte håller sig inom ramarna åtminstone tills man patchat spelet en eller flera gånger.... 23/11 Bara för att spelet inte fuckar ur på en gång när man använt konsolkommandon betyder det inte att det inte kan göra det senare. Tror man bör vara försiktig och tänka igenom det man gör en extra gång. Tror vissa är för snabba att leta konsolkommandon när... 23/11 Jag tror de menar att använder man consolkommandon som t.ex noclip/unlock så kommer man åt saker som man inte skall komma åt innan man har en quest för detta vilket resulterar till att du sabbar main story och eventuellt triggerpoints och inte kan slutf... 23/11 Inte bra, med tanke på att Dogmeat försvann för mig en gång så console-spawn var den enda lösningen. Får hoppas att det inte händer igen 23/11 Det är mycket möjligt. Det skulle kunna vara något scenario då du ska ta skada men inte gör det eller dylikt, vilket gör att när sparfilen laddas får den ett värde den inte förväntar sig och krashar. Jag säger inte att det måste eller kommer hända, men... 23/11 Sen så använder man konsol kommandon så stängs achievements av ändå (tills man startar om spelet dvs). Jag har genom god-mode och no-clip (kommandona "tgm" och "tcl" respektive) byggt mig en solid vägg runt hela Sanctuary och inte haft problem med saves... 23/11
Skicka en rättelse