Svenska Nintendo skräder inte orden när ska beskriva sin storsäljande konsol.

Nintendo Wii blev en otrolig succé. I skuggan av Xbox 360 och Playstation 3 återfann Super Mario-företaget sin familjemålgrupp och folk i alla åldrar spelade bowling och körde gokart. Med Wii U ville man dock även locka de spelare som ville ha lite mognare underhållning, ett budskap som kanske inte riktigt nådde fram och framförallt saknade förankring i spelutbudet. Med några få undantag.

Nintendo hade också svårt att förklara skillnaderna mellan Wii och Wii U, många trodde helt enkelt att pekskärmen var ett tillbehör. Därför skapade den svenska distributören en behändig liten FAQ på den officiella hemsidan för att förklara "Skillnaden med Wii U - Vad exakt är det som gör Wii U så annorlunda?"

Man har bland annat underrubriker som "Återuppliva gamla minnen" (check!) och "Exklusiva spel" (check!) samt "Spel för små barn" och "... spel för stora barn". Under den sistnämnda hittas följande text:

Det är inte bara barnvänliga PEGI 3-spel som finns på Wii U, här hittar du även titlar för äldre som vill kunna frossa i våld och sex

Man lägger också in ett litet tips:

Spela gärna på Wii U GamePad istället för på tv:n så skonar du oskyldiga barnaögon!

Huruvida detta är en officiell linje från moderbolaget eller om det är den svenska distributören Bergsala som tagit sig kreativa friheter återstår att se. Vi uppmanar i så fall våra läsare att hjälpa dem på traven med en mer träffsäker beskrivning.

Skicka en rättelse